זה הולך לזעזע אתכם: אלו ההשפעות של תפוח אדמה מטוגן על חיינו

צ'יפס - הוא שמנוני, עמילני ומנחם רבים מאיתנו, אך האם ידעתם שמזון מטוגן עשוי להשפיע על הבריאות הנפשית? מחקר שנערך לאחרונה מצא כמה פרטים שחבל שלא ידענו קודם. כדאי לכם לקרוא את זה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
לא תאמינו מה קורה לצ'יפס במהלך הטיגון
לא תאמינו מה קורה לצ'יפס במהלך הטיגון | צילום: אינג'אימג'
3
גלריה
אלו ההשפעות של צ'יפס מטוגן על חיינו
אלו ההשפעות של צ'יפס מטוגן על חיינו | צילום: אינג'אימג'

"המרכיב האנושי במחקר זה, עשוי להצביע כי צריכה מוגברת של מזונות מטוגנים מגבירה את הסיכון לחרדה ודיכאון", אמר ד"ר דיוויד כץ, מומחה לאורח חיים שלא לקח חלק במחקר. "עם זאת, אנשים שחווים דיכאון עלולים לפנות ל'מזון מנחם' בתדירות גבוהה יותר ובכך להגביר את התסמינים שהם חווים".

בזמן הטיגון, נוצר אקרילאמיד הגורם לדיכאון וחרדה
בזמן הטיגון, נוצר אקרילאמיד הגורם לדיכאון וחרדה | צילום: אינג'אימג'

יו ג'אנג, חוקר מאוניברסיטת ג'ה-ג'יאנג, סין, מחבר המחקר, אמר ל-CNN כי "אין צורך להיכנס לפאניקה לגבי ההשפעות השליליות של מזון מטוגן, אך שמירה על אורח חיים בריא והפחתת צריכת מזון מטוגן עשויים להועיל לבריאות הנפשית, וזאת בנוסף לבריאות הפיזית".

בנוסף, החוקרים הצביעו על עלייה בתסמיני דיכאון וחרדה ברחבי העולם, כאשר בשנת 2020 נרשמה עלייה של 27.6% ו-25.6%. ארגון הבריאות העולמי מעריך שיותר מ-5% מהמבוגרים סובלים מתסמיני דיכאון ברחבי העולם, כפי שצוין במאמר. על ידי התבוננות בהשפעות של צריכת מזון מטוגן וחשיפה לאקרילאמיד, המחקר קבע כי צריכה תכופה של הכימיקל דרך המזון, עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית.

תגיות:
כימיקלים
/
צ'יפס
/
תפוח אדמה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף