"המרכיב האנושי במחקר זה, עשוי להצביע כי צריכה מוגברת של מזונות מטוגנים מגבירה את הסיכון לחרדה ודיכאון", אמר ד"ר דיוויד כץ, מומחה לאורח חיים שלא לקח חלק במחקר. "עם זאת, אנשים שחווים דיכאון עלולים לפנות ל'מזון מנחם' בתדירות גבוהה יותר ובכך להגביר את התסמינים שהם חווים".
יו ג'אנג, חוקר מאוניברסיטת ג'ה-ג'יאנג, סין, מחבר המחקר, אמר ל-CNN כי "אין צורך להיכנס לפאניקה לגבי ההשפעות השליליות של מזון מטוגן, אך שמירה על אורח חיים בריא והפחתת צריכת מזון מטוגן עשויים להועיל לבריאות הנפשית, וזאת בנוסף לבריאות הפיזית".
בנוסף, החוקרים הצביעו על עלייה בתסמיני דיכאון וחרדה ברחבי העולם, כאשר בשנת 2020 נרשמה עלייה של 27.6% ו-25.6%. ארגון הבריאות העולמי מעריך שיותר מ-5% מהמבוגרים סובלים מתסמיני דיכאון ברחבי העולם, כפי שצוין במאמר. על ידי התבוננות בהשפעות של צריכת מזון מטוגן וחשיפה לאקרילאמיד, המחקר קבע כי צריכה תכופה של הכימיקל דרך המזון, עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית.