חברת גלידה יפנית, אספה כמה מהמרכיבים הנדירים והיוקרתיים ביותר על פני כדור הארץ והפכה אותם לגלידה היקרה בעולם - במחיר עתק של 6,696 דולר למנה (קרוב ל-25 אלף ש"ח).

המותג היפני Cellato, ייצר את כדור הגלידה "Byakuya" היקר בעולם, ושיאי גינס הכריזו עליו כשובר שיאים. הפינוק המתוק עשוי מכמהין לבן שגדל באלבה, איטליה - חומר גלם נדיר שעשוי לעלות כ-6,905 דולר לקילו.

הקינוח כולל גם Parmigiano Reggiano וסאקה lee (או סאקה קאסו) - תוצר לוואי של ייצור סאקה יפני אלכוהולי (8%). Cellato פיתחה את הטעם Tadayoshi Yamada בעזרתו של השף הראשי של מסעדת אוסאקה המוערכת. לדברי גורמים רשמיים של גינס, לקח ליוצרים למעלה משנה וחצי לשכלל את הטעמים "עם לא מעט ניסויים וטעויות", כך לדברי נציג Cellato.

כמהין לבן, הגלידה היקרה בעולם (צילום: שיאי גינס)
כמהין לבן, הגלידה היקרה בעולם (צילום: שיאי גינס)

"השגת התואר של שיאי גינס הייתה שווה את המאמץ", אמר הנציג, שצוותו תיאר את הטעם ה"מורכב" כעשיר, עם נגיעות של פרמיג'אנו "פירותית" וסאקה ל"חוויית טעם יוקרתית שממלאת את הפה והאף".