"אישה מורדת": גבר מהצפון דרש להתגרש - "אשתי התנזרה ממין לחלוטין"

יום בהיר אחד, החליטה אישה נשואה כי היא א-מינית - חסרת תשוקה לפעילות מינית. מאז, בעלה שאוהב אותה מאוד ניסה לסייע לה בפתרון הבעיה אך ללא הועיל. כעת הוא מבקש להתגרש ממנה מאחר והוא אינו מתכוון לבגוד בה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
האישה התנזרה ממין, הבעל עדיין אוהב אותה אך רוצה להתגרש
האישה התנזרה ממין, הבעל עדיין אוהב אותה אך רוצה להתגרש | צילום: אינג'אימג'
3
גלריה
אין לה כוח לסקס, אילוסטרציה
אין לה כוח לסקס, אילוסטרציה | צילום: אינג'אימג'

האישה אמרה לבעלה כי היא "עייפה" ולכן היא הציעה לו לקיים יחסים מוקדם בבקרים וגם אחת לשבועיים. "בבוקר אני לא בנוי לזה", הסביר האיש לעוה"ד סולן. "אשתי הבינה כי היא אינה יכולה להחזיק אותי בנישואים במצב הזה, אני לא טיפוס של בגידות, אבל אני כן רוצה לחיות ואני מבקש להתגרש". במכתב ששלח הבעל לאשתו הוא נדהם מתשובתה: "אי קיום יחסי אישות = לא עילה לגירושין, ואם בכל זאת תעדיף להתגרש, אני אדרוש את הכתובה. אני מבינה אותך אבל לא אוותר על הכתובה".

הבעל טוען להגנתו כי לא נדרש על ידי אשתו לבצע פעולות כלשהן כתנאי לקיום יחסי אישות. "היא אוהבת את הריח שלי. היא כל הזמן נמרחת עלי. היא לא זזה מהבית בלעדי ולכן אני מבין שמדובר במשהו בה שלא קשור אלי אישית, ושהוא בלתי ניתן לפתרון". עוה"ד סולן הבהירה לבעל כי סירוב לקיים יחסי אישות זו אכן עילה לגירושין תחת ההגדרה "מורדת על בעלה" בהלכה היהודית, אך היא הסבירה כי לא בטוח שהדבר יפטור אותו מלשלם את מלוא הכתובה. יחד עם זאת, אם האישה תצהיר כי היא מסרבת לקיים עם בעלה יחסי מין, ייתכן והדבר יקל על בית הדין לסלול פשרה בנוגע לכתובה.

עורכי הדין אורן ומורן סולן
עורכי הדין אורן ומורן סולן | צילום: יחצ

הבעל מתעקש כי אין לו עניין עוד בקשר עם אשתו בעקבות סירובה ולכן הוא מבקש להתגרש. שני בני הזוג נשלחו כמקובל וכנדרש על פי החוק ליישוב סכסוך. אם ההליך לא יצליח הם יפגשו במסדרונות בית הדין הרבני.

תגיות:
סקס
/
גירושין
/
עו"ד שרין סולן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף