כולם יודעים שמומלץ לאכול כמה פירות בכל יום, כחלק מתזונה בריאה. אחד הפירות הטעימים ביותר, וגם הקלים ביותר לאכילה - זו הבננה. אבל פעמים רבות כשמורידים את העיניים ממנה, היא מרקיבה במהירות. מתברר שזו לא גזירת גורל, ויש פתרון לא מסובך שימנע ממנה להפוך לעיסה, ושאולי לא יספרו לכם עליו בסופרמרקטים.

מכה עולמית: מהו דיכאון, כיצד מזהים ואיך מטפלים במחלה

לשמור על הבריאות: כך נתמודד עם עומס החום הצפוי השבוע | כל העצות

זה הולך ככה: צריך לשטוף במים את הבננות ולהוריד מהן את חומר ההבשלה שיש על פני השטח, ואז לייבש אותן במגבת נייר. לאחר מכן יש לעטוף את גבעול הבננה במגבת נייר רטובה כדי להפחית את כמות האתילן שהיא משחררת. כך היא תישאר טרייה לאורך זמן.

יש לך זמן פנוי? למה שלא תלמד/י אנגלית? לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>

אחרי שתהנו מבננות בשלות וטעימות, כדאי לזכור שלא מומלץ לאכול אותן לפני השינה: למעשה, אכילה של בננות בסמוך לשינה יכולה לגרום לשנת לילה חסרת מנוחה ואפילו לתרום לחלומות או סיוטים. זה קורה בשל רמות המגנזיום הגבוהות שלהם שמרפות את השרירים ומרגיעות את הגוף, מה שגורם לרבים להפיק תועלת מההשפעות המרגיעות שלהם בשעת לילה מאוחרת. עם זאת, בננות גם מייצרות כמות גבוהה של מלטונין ויותר מדי ממנו יכול לגרום בדיוק את ההפך.