המדען ציין כי רעידות בעוצמה 6 בסולם ריכטר התרחשו כבר באינדונזיה וונואטו, והדגיש כי "אנחנו תלויים בגיאומטריה פלנטרית. ישנו רצף גיאומטרי ישר זווית מה-29 בספטמבר עד ה-2 באוקטובר". הוא הוסיף: "בתאריכים 1-3 באוקטובר אנו עשויים לראות עוד פעילות סיסמית, כשה-2 באוקטובר הוא כנראה התאריך הקריטי ביותר".
הוגרביץ כבר הזהיר בעבר מפני רעידת אדמה קטלנית שתגיע - כשימים לאחר מכן רעש אדמה הרסני הכה בטורקיה וגבה יותר מ-50,000 קורבנות בחודש פברואר האחרון, וזאת בנוסף לרעידת האדמה שהכתה במרוקו בחודש שעבר וגבתה את חייהם של כ-3,000 בני אדם.
למרות התחזיות, גיאולוגים עומדים על כך שלא ניתן לחזות את התרחשותן של רעידות אדמה, אך המדען ההולנדי מנסה להגיב למבקריו ולאשר את תקפות התיאוריה שלו, לפיה התנועה והיישור של כוכבי הלכת הם הגורמים לפעילות סיסמית על פני כדור הארץ.