"ללא אופטימיות לא נוכל להתקיים": שורדת שואה במסר מנחם לאזרחים ולחיילים

חנה סורגת בובות לילדי העוטף, מכינה כלניות מקרמיקה שיוצבו בבתי העלמין ובכיכרות הנצחה ואופה עוגות לחיילים. לדבריה, העשייה היא מה שעוזר לה לשמור על השפיות בימים אלה, וקוראת לכולנו "לשמור על אופטימיות"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
"חרבות ברזל": שיירת כלי רכב צבאיים
"חרבות ברזל": שיירת כלי רכב צבאיים | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90
2
גלריה
חנה לוינגר, שורדת שואה במסר לאזרחים ולחיילים
חנה לוינגר, שורדת שואה במסר לאזרחים ולחיילים | צילום: באדיבות המשפחה

עוד סיפרה לוינגר: "בגיל שמונה, נשלחנו אני ושני אחיי להונגריה. כשהגרמנים פלשו אליה, הוריי עשו כל מאמץ להחזיר את שלושתנו הביתה, אבל רק אני חזרתי ואיבדתי את שני אחיי. בערך באותו זמן שהתה בבתינו קרובת משפחה צעירה שנשלחה לעירנו כדי להשתלם במקצוע בו עסקה. בזמן שהותה אצלנו, כל משפחתה נלקחה למחנות השמדה ואיש לא שרד מלבדה. גם בהמשך חיי חשתי שאין אפשרות לברוח מהגורל. אך כדי לשרוד את החיים ואת המהמורות שבדרך - חשוב ביותר לשמור על גישה חיובית".

"לאורך חיי ראיתי כמה הגישה שלי לראיית הטוב שומרת עליי ועל הרוח שלי - לאורך חיי אני מצליחה להתנתק מזיכרונות קשים ולהתמקד בהווה, בכאן ועכשיו, במשפחה היפה שהצלחתי לבנות, במרפסת המטופחת שלי, בכוס הקפה שאני שותה, בשיחה טובה עם חברה. הדברים הקטנים בחיים עושים אותנו מאושרים ואותם צריך לנצור ולהעריך בכל יום", הסבירה בת ה-88.

"גם בימים אלה, כשאני פוקחת את עיני, אני מקווה שלא לקרוא ידיעות מעציבות וכן לראות שסוף סוף החטופים שבים למשפחותיהם ומאמינה שכך יהיה. כדי לשמור על המורל החיובי, אני משתדלת להיות בעשייה מבורכת יומיומית וכך ממליצה לכולם. אני סורגת בובות לילדי העוטף, מכינה כלניות מקרמיקה שיוצבו בבתי העלמין ובכיכרות הנצחה, אופה עוגות לחיילים וכמו כן נפגשת עם חברים מדי יום שישי לקבלת שבת מיוחדת. העשייה החיובית מאפשרת לנו להתעסק בטוב ובנתינה, ולשחרר את הדאגות".

לוינגר סיכמה: "אנו במערכה ארוכה והרוח החיובית שלנו תסייע לנו לשרוד. חיילים יקרים, המשיכו בעבודת הקודש להגן על המולדת שלנו. אני מחזקת אתכם יחד עם כל עם ישראל ברגעים קשים ומאתגרים אלה ומאחלת לימים טובים יותר".

תגיות:
ניצולי שואה
/
מלחמת העולם השנייה
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף