הטעויות שאתם עושים באחסון אבוקדו: כך תאריכו את חיי המדף שלו

כממרח, חתוך בסלט או אפילו סתם ככה בכפית ישירות מהקליפה - אבוקדו טעים בכל צורה. אבל הבעיה שלו היא שהוא מגיע קשה כמו אבן, ויכול להבשיל תוך זמן קצר וללכת ישירות לפח. כך תוכלו לשמור על טריותו זמן רב יותר

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
כך תאריכו את חייו של האבוקדו
כך תאריכו את חייו של האבוקדו | צילום: אינגאימג
3
גלריה
אבוקדו בשל
אבוקדו בשל | צילום: אינג'אימג'

אבוקדו לא בשל: קניתם אבוקדו ירוק וקשה? הניחו אותו בטמפרטורת החדר, הרחק מפירות וירקות אחרים. אבוקדו לא בשל יחזיק כ-4-5 ימים. בדקו מדי יום את הבשלות שלו על ידי לחיצה קלה - כשקצה אצבעותיכם משאיר שקע קל והקליפה כהה או שחורה עם מרקם מחוספס, סימן שהוא בשל.

אבוקדו בשל: הניחו אבוקדו בשל במקרר בכלי אטום או במגירת הפירות והירקות. שימו לב: הגז שפולטים תפוחים ובננות עשוי להאיץ את הבשלת האבוקדו, אז בדקו אותו בתדירות גבוהה.

חתוך לקוביות או למעוך: השתמשו בקופסת פלסטיק עם ניילון נצמד צמוד ישירות לאבוקדו, ללא רווח שמותיר אוויר. אפשר להוסיף מעט מיץ לימון טרי, אך שימו לב שהטעם ישתנה מעט. חתיכות האבוקדו יחזיקו כיום-יומיים.

שלם עם גרעין: שפשפו מעט שמן זית או מיץ לימון על החלק החשוף ועטפו היטב בניילון נצמד (גם את הקליפה). שיטה זו שומרת על האבוקדו כיומיים.

ממרח אבוקדו
ממרח אבוקדו | צילום: אינג'אימג'

אבוקדו במים: למרות טרנד הטיקטוק, ה-FDA האמריקאי הזהיר מפני אחסון אבוקדו במים. מים עלולים להפוך אותו לבלתי בטוח למאכל עקב התרבות חיידקים. שטיפת הקליפה לא מספיקה להסיר זיהום אפשרי.

בשורה טובה: אבוקדו בשל ניתן להקפיא! חתכו אותו לחתיכות, הסירו את הגלעין וזלפו מעט מיץ לימון. הקפיאו בכלי אטום עד חודשיים.

לסיכום, בעזרת אחסון נכון, תוכלו ליהנות מאבוקדו טרי וטעים יותר זמן ולצמצם את בזבוז המזון. בחרו את השיטה המתאימה למידת הבשלות והצורה בה תרצו להשתמש בו, והימנעו מהטריק המזיק של אחסון במים.

תגיות:
בריאות
/
מזון
/
אבוקדו
/
אחסון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף