משרד החקלאות האמריקאי, ממליץ לאחסן מזון בטמפרטורה של ארבע מעלות צלזיוס או פחות, כדי למנוע התפתחות חיידקים מזיקים. לגבי אוכל חם, ניתן להכניס כמויות קטנות של אוכל חם ישירות למקרר, כשכמויות גדולות מומלץ לחלק למנות קטנות יותר בכלים רדודים לפני הכנסה למקרר, כשהרעיון העיקרי הוא שהמזון לא יהיה מחוץ למקרר יותר משעתיים מאז בישולו.
יש הטוענים שעדיף שלא להכניס אוכל חם כדי לא להשפיע על טמפרטורת שאר האוכל במקרר, אך מקררים מודרניים מסוגלים לקרר כמויות סבירות של אוכל חם ביעילות.