חם או קר: איך אתם מאחסנים את האוכל במקרר? אל תעשו את הטעות הזו

מניחים את האוכל להתקרר לפני שאתם מאחסנים אותו במקרר, או שאתם מאלה שמעבירים לקופסאות ומאחסנים בקירור למרות שהוא עדיין חם? ובכן, זה האופן שלפיו עדיף לכם לשמור את האוכל שלכם כדי שלא יתקלקל

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מעבירים את המזון לקופסה כשהוא עדיין חם?
מעבירים את המזון לקופסה כשהוא עדיין חם? | צילום: אינג'אימג'
2
גלריה

משרד החקלאות האמריקאי, ממליץ לאחסן מזון בטמפרטורה של ארבע מעלות צלזיוס או פחות, כדי למנוע התפתחות חיידקים מזיקים. לגבי אוכל חם, ניתן להכניס כמויות קטנות של אוכל חם ישירות למקרר, כשכמויות גדולות מומלץ לחלק למנות קטנות יותר בכלים רדודים לפני הכנסה למקרר, כשהרעיון העיקרי הוא שהמזון לא יהיה מחוץ למקרר יותר משעתיים מאז בישולו.

מעבירים את המזון לקופסה כשהוא עדיין חם?
מעבירים את המזון לקופסה כשהוא עדיין חם? | צילום: אינג'אימג'

יש הטוענים שעדיף שלא להכניס אוכל חם כדי לא להשפיע על טמפרטורת שאר האוכל במקרר, אך מקררים מודרניים מסוגלים לקרר כמויות סבירות של אוכל חם ביעילות.

תגיות:
אוכל
/
בריאות
/
מזון
/
טיקטוק
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף