מחקר חדש שפורסם בכתב העת Environmental Science & Technology, העלה חשש מפני פריט מטבח פופולרי שעלול לפגוע בבריאותנו: קרש חיתוך מפלסטיק.

החוקרים מצאו שקרשי חיתוך מפלסטיק עשויים לשחרר מיליוני חלקיקי פלסטיק זעירים (מיקרופלסטיק) למזון שלנו בזמן החיתוך. מחקרים אחרים כבר קישרו חשיפה למיקרופלסטיק לבעיות בריאותיות שונות, כולל בעיות רבייה, עיכול וסרטן.

קרש חיתוך מפלסטיק (צילום: אינג'אימג')
קרש חיתוך מפלסטיק (צילום: אינג'אימג')

"אנחנו צורכים בלי משים כמויות קטנות של פלסטיק באופן קבוע", אמר ד"ר ג'ון סמית', מומחה לבריאות הציבור לניו יורק פוסט. "לפי מחקרים עדכניים, צריכת הפלסטיק השבועית שלנו עלולה להגיע לכמות השווה לכרטיס אשראי".

צריכת פלסטיק עלולה להתרחש במגוון דרכים, כולל:

שתיית מים מבקבוקי פלסטיק
אכילת מזון באריזות פלסטיק
חימום מזון במיקרוגל בתוך כלי פלסטיק
שימוש בקרשי חיתוך מפלסטיק

קרש חיתוך מעץ (צילום: אינג'אימג')
קרש חיתוך מעץ (צילום: אינג'אימג')

כדי להפחית את צריכת הפלסטיק שלנו, מומלץ:

להשתמש בבקבוק מים רב-פעמי מפלסטיק או זכוכית
לרכוש מזון טרי ולא מעובד
לאחסן מזון בכלי זכוכית או פלסטיק נטול BPA
להשתמש בקרשי חיתוך מעץ או במבוק

טיפים לשימוש נכון בקרשי חיתוך:

השתמש בקרש חיתוך נפרד עבור בשר נא ועבור ירקות ופירות.
שטוף היטב את קרש החיתוך לאחר כל שימוש במים חמים וסבון.
חטאו את קרש החיתוך באופן קבוע עם חומר חיטוי ייעודי.
החלף את קרש החיתוך כאשר הוא שחוק או פגום.

מחקר זה מדגיש את הסכנות הפוטנציאליות הטמונות בשימוש בקרשי חיתוך מפלסטיק. על מנת להגן על בריאותנו, מומלץ להעדיף שימוש בקרשי חיתוך מחומרים טבעיים כמו עץ או במבוק.