מחממים אורז לאחר 24 שעות מרגע הבישול? זה הולך לזעזע אתכם

מחקר יפני מצא כי חימום אורז לאחר 24 שעות מרגע ההכנה, עלול לגרום למחלות. הסיבה לכך היא עובש שצומח על האורז לאחר זמן זה, גם אם הוא במקרר. את העובש הזה אתם לא רואים, אבל מתברר שהוא נמצא שם

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אורז לבן
אורז לבן | צילום: אינג'אימג'
3
גלריה
אורז (אילוסטרציה)
אורז (אילוסטרציה) | צילום: אינגאימג'

היא הסבירה בסרטון שהעלתה לאינסטגרם, כי מחקר יפני ישן משנת 1921 הדגיש את הסכנה שבחימום מחדש של אורז שהוכן 24 שעות קודם לכן או יותר, ואף חוקק חוק שאסר על מסעדות לעשות זאת. המחקר גילה מחלה בשם "Cardiacberiberi" שפגעה בבריאות הלב של הנדבקים בה. לאחר בדיקות נרחבות, התברר כי הסיבה למגפה הייתה סוג של עובש שצומח על אורז לאחר 24 שעות מרגע הכנתו, בין אם הוא במקרר או מחוצה לו.

אורז
אורז | צילום: אינג'אימג'

המומחית שוב הזהירה מפני ההרגל הזה, והדגישה את הצורך להימנע ממנו כדי לשמור על הבריאות. חשוב לציין שאכילת אורז לבן בכמויות מוגבלות אינה מזיקה, להיפך, היא מעניקה לגוף יתרונות רבים. עם זאת, צריכה של כמויות גדולות ממנו תוביל לנזקים כמו רמות גבוהות של סוכר בדם ובעיות במערכת העיכול.

לסיכום, חימום חוזר של אורז לאחר 24 שעות עלול להיות מסוכן לבריאות. עדיף תמיד לבשל אורז בכמות שתיאכל באותו היום, או לשמור שאריות במקרר למשך יום לכל היותר.

תגיות:
אוכל
/
בריאות
/
אורז
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף