התזונאית Dr Vera Matta, שהפכה לוויראלית ברשתות החברתיות, הזהירה מפני ארבעה סוגי מזונות שאחסון שלהם במקרר לאחר קילוף או בישול עלול להיות מסוכן לבריאותנו ואף קטלני. לדבריה, הראשון הוא שום.

1. שום: קילוף שיני שום וחשיפתם לקור עלול לגרום להתפתחות עובש מסוג Aspergillus flavus, המקושר לסוגי סרטן.

לא לאחסן שום בקירור אחרי הקילוף (צילום: אינג'אימג')
לא לאחסן שום בקירור אחרי הקילוף (צילום: אינג'אימג')

2. בצל: בדומה לשום, קילוף בצל ושימורו במקרר מזיקים, אך מסיבה נוספת. הבצל סופח אליו חיידקים ווירוסים בקלות רבה, ולכן לא מומלץ לשמור אותו קלוף ליד חולים.

3. אורז מבושל: אורז מבושל ששהה במקרר מעל 24 שעות עלול להכיל Bacillus cereus, חיידק רעיל העלול לגרום לתסמיני הרעלת מזון קשים.

4. ג'ינג'ר: קילוף ג'ינג'ר חושף אותו לחיידקים העלולים לפגוע בכבד.

ג'ינג'ר  (צילום: אינג'אימג')
ג'ינג'ר (צילום: אינג'אימג')

המלצות אחסון:

מומלץ לאחסן שאריות מזון במקרר עד ארבעה ימים בלבד.
עבור אחסון ארוך יותר, מומלץ להקפיא את המזון.

חשוב לציין: מידע זה אינו תחליף לייעוץ רפואי מקצועי. תמיד יש להתייעץ עם רופא או תזונאי מוסמך בנוגע לתזונה ובריאות.