לחם הוא מצרך מזון בסיסי כמעט בכל מטבח, אך נוטה להתייבש במהירות ואף להפוך בלתי ראוי למאכל. מומחית הצרכנות אליס בר, חשפה בתוכנית "This Morning" ב-ITV טעות נפוצה: "אחסון לחם בצורה הזו גורמת להיווצרות עובש".

בר גילתה כי מחקר הראה שאחסון לחם בשקית בד או ניילון שומר עליו טרי לאורך זמן רב יותר, בעוד שלחם בקופסת פח או פלסטיק מתייבש במהירות ואף הופך ל"לא אכיל". הסיבה לכך היא שקירור הלחם גורם להתגבשות מולקולות העמילן, ולכן מומלץ לשמור אותו בטמפרטורת החדר בשקית בד מחוץ למקרר. לחילופין, ניתן להשתמש גם בשקית ניילון.

לחם לבן (צילום: אינגאימג')
לחם לבן (צילום: אינגאימג')

טיפים נוספים לשמירה על לחם טרי:

בחרו לחם איכותי: לחם מחומרים טריים ואיכותיים יחזיק מעמד זמן רב יותר.
פרסו את הלחם רק כשאין ברירה: פרוסות לחם מתייבשות מהר יותר מאשר כיכר שלם.
הקפיאו לחם שלא תספיקו לאכול: ניתן להקפיא לחם טרי למשך מספר חודשים.

הימנעו מאחסון לחם ב...

במקומות חמים או לחים: אור שמש ישיר, תנור או כיריים עלולים לגרום ללחם להתייבש.
בתוך שקיות ניילון אטומות: לחות שנוצרת בתוך שקית ניילון אטומה עלולה לגרום להיווצרות עובש.
במקרר: קירור לחם גורם להתגבשות מולקולות העמילן, מה שגורם לו להתייבש ולהפוך קשה.

שמירה נכונה על לחם תאפשר לכם ליהנות ממנו טרי לאורך זמן, ותמנע בזבוז מזון.