לרגל ל"ג בעומר שיחול בסוף השבוע הקרוב, משרד החקלאות חשפו מספר נתונים מעניינים בנוגע לצריכה הישראלית. על פי הנתונים שפורסמו, התברר כי הישראלי הממוצע צורך כ-40 ק"ג תפוחי אדמה בשנה, מה שנחשב כנתון נמוך ביחס לשאר האוכלוסייה בעולם. 

במדינות אירופה הממוצע הכללי של צריכה תפוחי אדמה עומד על כ-75 ק"ג, שכן בחלק מהמדינות, בהן פולין, בריטניה, הולנד ובלגיה, הצריכה הממוצעת לנפש מגיעה גם לכ-80 עד 100 ק"ג בשנה. כמו כן, על פי נתוני ארגון המזון והחקלאות העולמי (FAO), הייצור העולמי של תפוחי האדמה עומד כיום על כ־370 מיליון טון בשנה. בראש הטבלה ממוקמת סין, שמייצרת כ-92 מיליון טון בשנה. לעומתה, ישראל מייצרת כ־524 אלף טון תפוחי אדמה בשנה.

במשרד החקלאות ציינו כי כ-250 אלף טון מתוך התוצרת המקומית מיועדים לצריכה הישראלית, כ-67 אלף טון מיועדים לחומר גלם לתעשייה, כ-24 אלף טון משמשים כזרעי תפוח אדמה ליבול הבא וכ-184 אלפי טון נוספים מיועדים ליצוא. כמו כן, נמסר כי בישראל מייצרים מעל 60 זני תפוחי אדמה, ובכל שנה מאמצים עוד זנים חדשים.