המחקר, שפורסם לאחרונה בכתב העת Nature Food, בחן את ההשפעה של 5,800 מזונות פופולריים שונים, הכוללים בין היתר נקניקיות, פיצות, יוגורטים וגבינות - הן מבחינת השפעתם על הסביבה והן על בריאות האדם - במונחים של "דקות חיים" שנצברו או אבדו, בהתייחס לרווחים או להפסדים הבריאותיים שלהם. לשם כך פיתחו החוקרים את "מדד התזונה הבריאותי" כדי לדרג את המזונות לפי "נטל המחלה התזונתי" שלהם על בני האדם באמצעות 15 גורמי סיכון תזונתיים. מכאן, שמזונות עם ציונים חיוביים נחשבו כמוסיפים דקות חיים בריאות (שבהן לאדם יש איכות חיים טובה ונטולת מחלות), בעוד המזונות עם ציונים שליליים סווגו כמגבירים את הסיכון לפתח תוצאות בריאותיות שליליות, שעלולות להזיק לבריאות האדם.
כמ כן, הצוות בחן גם את מחזור החיים של כל מזון (ייצור, עיבוד, ייצור, הכנה/בישול, צריכה, פסולת) כדי להעריך את ההשפעות הסביבתיות שלו. כל המזונות סווגו לפי הצבעים אדום וירוק על סמך הביצועים התזונתיים והסביבתיים המשולבים שלהם. האזור הירוק כולל מאכלים שמומלץ לצרוך יותר, שכן הם מועילים ביותר מבחינה תזונתית ובעלי השפעה סביבתית נמוכה - כמו אגוזים, פירות וירקות הגדלים בשדה, קטניות, דגנים מלאים וסוגים מסוימים של פירות ים. האזור האדום כולל מזונות בעלי השפעה תזונתית או סביבתית שלילית - שיש להפחית או להימנע מהם - כמו בשר מעובד, בשר בקר, בשר חזיר, בשר כבש, שרימפס וירקות הגדלים בחממה.
"הפחתה או הימנעות ממזון מן החי יכולה להקטין באופן משמעותי את ההשפעות הסביבתיות, כגון התחממות כדור הארץ", סיכמו החוקרים. לפי הממצאים, החוקרים טענו כי כנפי עוף "עולות" שלוש דקות מהחיים, אולם כריך חמאת בוטנים וריבה מוסיף לאדם יותר מחצי שעה של חיים. כמו כן, נקניקייה בלחמנייה עלולה לקצר את החיים ב-36 דקות, בעוד מנת אגוזים יכולה לעזור בצבירת 26 דקות של חיים בריאים במיוחד.