עמי ותמי בגרסת 2022, המתוקה פחות: מדענים מיפן פיתחו חומר לייצור מלט העשוי כולו מפסולת מזון. בעתיד ניתן יהיה להשתמש במלט הזה לבניית בתים - מה שיסייע לצמצום בזבוז המזון ולהתמודדות עם התחממות כדור הארץ.

הם גילו כי משאריות כרוב אפשר לייצר חומר חזק כמעט פי ארבעה מבטון רגיל. המחקר החל לאחר שהחוקרים מאוניברסיטת טוקיו חיפשו דרך מקורית להשתמש בשאריות מזון, כגון קליפות תפוז ובננה, שאריות בצל, עלי תה, דלעת, אצות ואפילו קפה. הם חשפו כי ניתן ליצור מעין "מלט אכיל", לאחר שמייבשים את פסולת המזון, הופכים אותה לאבקה דקה מעורבבת עם מים ותבלינים ודוחסים אותה בתבנית בתוך תנור עם טמפרטורה גבוהה.

שאריות מזון יהפכו למלט? (צילום: אינג'אימג')
שאריות מזון יהפכו למלט? (צילום: אינג'אימג')

החומר עשוי ממזון מתכלה, שניתן גם לקבור באדמה כאשר אין בו יותר צורך או אפילו לאכול אותו במקרי חירום, אם מפרקים אותו לחתיכות ומרתיחים אותו. כדי להפוך את המלט לעמיד במים ולהגן עליו מפני מכרסמים יש לצפות את המוצרים בלכה.

החוקרים מקווים שהמלט הזה יחליף את מוצרי הפלסטיק והמלט של היום, הפוגעים מאוד בסביבה.