שוטפים את העוף לפני ההכנה? כל הסיבות למה אתם חייבים להפסיק| פרופ' קרסו

כולם יודעים שעוף, בשר, ביצים ודגים מגיעים למטבח שלנו כשהם רוויים בחיידקים, אך האם פעולת השטיפה מסייעת לניקיון המוצרים? התשובה היא לא, ולא רק, כך אתם גורמים לחיידקים להתפשט עוד יותר

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
כך אתם מפיצים חיידקים במטבח שלכם
כך אתם מפיצים חיידקים במטבח שלכם | צילום: אינג'אימג'
4
גלריה
המים שניתזים סביב בזמן פעולת השטיפה, מזהמת את הכיור ומקומות נוספים במטבח
המים שניתזים סביב בזמן פעולת השטיפה, מזהמת את הכיור ומקומות נוספים במטבח | צילום: אינג'אימג'

"לא כדאי לשטוף מוצרי עוף, בשר, דגים וביצים וזה כמעט חד משמעי. שטיפת עוף במים אינה ממש מחסלת את החיידקים אלא גורמת להפיץ אותם. המים, ורסיסי הטיפות שניתזות לכל הכיוונים יכולות לזהם את הסביבה ולהדביק את השוטף".

"ידוע שבשר ומוצריו יש לבשל, לצלות או לאפות. לא אוכלים עוף או בשר נא. בישול ארוך, צלייה, טיגון, גריל או אפייה בטמפרטורת חום גבוהה, הורגים את כל החיידקים. ישנה המלצה של רשויות הבריאות במדינות שונות ובעיקר באנגליה בפירוש - לא לשטוף עוף ובשר".

חשוב לשטוף ולחטא ביסודיות את המשטחים שבהם השתמשנו להכנת העוף והבשר
חשוב לשטוף ולחטא ביסודיות את המשטחים שבהם השתמשנו להכנת העוף והבשר | צילום: אינג'אימג'
כמו עוף, גם דגים, בשר וביצים
כמו עוף, גם דגים, בשר וביצים | צילום: אינג'אימג'

אז אם נהגתם לשטוף עד היום את העופות, הבשר, הדגים והביצים שאתם מכינים, אנו ממליצים לכם להימנע מהפעולה הזו שיכולה לגרום לבעיות שונות בבריאות.

תגיות:
עוף
/
פרופסור רפי קרסו
/
סלמונלה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף