גולשי המדיה החברתית אשר נתקלו בתופעה מחרידה - שוקלים לעבור לטבעונות. זאת לאחר שסרטון המציג בשר טרי "זז" לאחר המלחה, נגלה לנגד עיניהם הרואות ולא מאמינות. הסרטון של הנתח הפועם הפך לוויראלי לראשונה בטוויטר בשנת 2020, אך לאחרונה הועלה מחדש לפלטפורמה, שם גרף למעלה מ-157 אלף צפיות.

"הוספת מלח לשריר טרי שנחתך גורמת לו להתכווצות", נכתב בכותרת הקליפ המזעזע שפורסם על ידי “Weird and Terrifying". בתיעוד המלחיץ, קצב אנונימי נראה אוחז בחוזקה בחתיכת בשר בקר נא בזמן שהיא "פועמת". צפו בתיעוד:

לפי ה-Scientific American, הפעולה מתרחשת כאשר קצות העצבים בבשר החתוך מגיבות ליוני נתרן, מה שגורם לשרירים להתכווץ. מפקח על בשר ממשרד הבריאות הסיני, Lv Suwen, הסביר על התופעה במאמר שפורסם בשנת 2015: "מערכת העצבים המרכזית אמנם מתה, אבל קצות העצבים בשרירים עדיין יכולים להגיב. הפעולה אמורה להיפסק לאחר זמן קצר".

התיעוד המזעזע הסעיר את הגולשים (צילום: צילום מתוך טוויטר)
התיעוד המזעזע הסעיר את הגולשים (צילום: צילום מתוך טוויטר)

למרות שהמראות קשים לצפייה עד מעוררי בחילה, מדובר למעשה באינדיקטור לבשר באיכות גבוהה. "תוכלו להיות בטוחים שנתח הבשר הזה טרי מאוד", הסביר סוואן. אף על פי כן, הגולשים התקוממו מהמחזה, בעוד שאחד מהם כתב: "זה הדבר הכי פחות מעורר תיאבון שראיתי אי פעם". אחר הגיב: "אולי אני יאכל סלט במקום".