אף על פי כן, אוקמפו והחברה קיוו שצוות חברת התעופה ידלג על שקילת המטען עמו הן עולות למטוס - מה שלא קרה בסופו של דבר. "תוך שעמדנו בתוך, ראינו ששוקלים לאחרים את הטרולי ואת תיקי הגב, ואז עלה במוחנו רעיון לא שגרתי", סיפרה בת ה-19 ל-South West. "חשבנו שהדרך היחידה שבה נוכל להעביר את המטען מבלי לשלם עוד כסף, היא אם נלבש את הבגדים על עצמנו", אמרה.
"לבשתי על עצמי שכבות של ז'קטים וג'ינס, מילאתי את חולצת הטריקו בבגדים נוספים, עד שבסופו של דבר נותרו במזוודה הקטנה רק שני זוגות נעליים, תיק, שני מכנסי ג'ינס וזוג גרביים", תיארה אוקמפו. למרות התעלול שיכול היה להיחשב כמוצלח, בת ה-19 וחברתה לא הורשו לעלות לטיסה עד שלא ישלמו קנס בסך של 65 דולר - כל אחת.
"כל הנוסעים שעמדו בתור בהו בנו וצחקו עלינו, זה היה מביך. התעצבנו עלינו שהטיסה מתעכבת בגללנו", סיפרה. ואם כל זה לא היה מספיק, שתי הצעירות נאלצו לשבת במטוס במשך קרוב לשעתיים כשהן עטופות בשכבות הבגדים. חברת התעופה Jetstar Airways התייחסה מאז לתקרית: "למרות שאנו רואים גם את הצד המשעשע של המקרה, יש לנו חוקים ברורים כלפי כל הנוסעים, בלי יוצא מן הכלל. לא נרשה עקיפה של החוקים, בצורה שלא מכבדת את הנוסעים האחרים שנאלצים לשלם על משקל עודף".