גוללים בנייד עוד לפני שקמתם מהמיטה? כך זה משפיע על המוח שלכם

המוח האנושי הוא מה שמבדיל אותנו מכל שאר בעלי החיים על פני כדור הארץ - אז כדאי לנו לשמור עליו. מומחית למדעי המוח טענה כי ישנם מספר הרגלים בודדים שעלינו ליישם כדי להצליח בכך

רחלי קירמה צילום: פרטי
גוללים בנייד עוד לפני שקמתם מהמיטה?
גוללים בנייד עוד לפני שקמתם מהמיטה? | צילום: אינג'אימג'
5
גלריה
כך תשמרו על המוח שלכם לאורך זמן
כך תשמרו על המוח שלכם לאורך זמן | צילום: אינג'אימג'

בריאיון ל-South West, המומחית אמרה כי היא מבינה את הצורך העז להרים את מכשיר הנייד ולבדוק התראות ופוסטים של חבריכם, אך טענה כי: "לא פעם אנו גוללים בנייד ונחשפים לפרטים מלחיצים - מה שמוביל ללחץ לשארית היום. מה שאתם מכניסים לראש שלכם בבוקר הוא מאוד קריטי. נסו שלא לבדוק את הטלפון שלכם לפחות 20 עד 30 דקות לאחר ההתעוררות". בנוסף, היא הסבירה כי כלל זה חל גם על הדקות שלפני השינה והמליצה לכבות את הטלוויזיה, המחשב והנייד תוך שעה לפני השינה.

נסו שלא לגלול בסמארטפון 20 או 30 דקות מרגע ההתעוררות
נסו שלא לגלול בסמארטפון 20 או 30 דקות מרגע ההתעוררות | צילום: אינג'אימג'

מקדונלד הכריזה על עצמה כ"חובבת בריאות הנפש" והזכירה כי מזונות מעובדים כבר הוכחו כגורמים להזדקנות קוגניטיבית, מה שמוביל לערפול מוחי ולשכחה. "החיבור בין המוח למעיים הוא אמיתי מאוד", אמרה ל-SWNS, והציעה דיאטה עשירה בשומנים "טובים", כלומר שומנים חד בלתי רוויים, דגנים מלאים והימנעות ממזון מעובד.

אנחנו מה שאנחנו אוכלים
אנחנו מה שאנחנו אוכלים | צילום: אינגאימג'

"מה שאתם אומרים לעצמכם, משנה את האופן שבו אתם רואים את העולם", הסבירה המומחית. "אם תקומו בבוקר ותגידו לעצמכם: 'היום הזה הולך להיות נהדר', אתם משדרים למוח שלכם לראות את הדברים החיוביים". לדבריה, כשהיא מרגישה שהיום שלה מתחיל ברגל שמאל, היא נוהגת לומר שלושה דברים חיוביים לעצמה.

בנוסף, למי שיש זמן פנוי בבוקר, היא המליצה לבצע מדיטציה - אמצעי מוכח להשגת חשיבה חיובית. "מדיטציה מגבירה את לידתם של תאי מוח חדשים בהיפוקמפוס - השולטים בלמידה ובזיכרון שלנו", אמרה מקדונלד וסיכמה: "במילים אחרות, זה שומר על המוח שלכם צעיר ורענן".

למי שיש זמן, מדיטציה בבוקר תעשה פלאים
למי שיש זמן, מדיטציה בבוקר תעשה פלאים | צילום: אינג'אימג'
תגיות:
מדע
/
שינה
/
מוח
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף