כשמדובר בשריפת השומן הבטני, קינואה היא אחד מהמאכלים שיכולים לסייע לכם לעשות זאת. היא דגן מלא המשמש מקור מצוין לחלבון, סיבים, ברזל, אבץ וויטמין E.
פירות יער מספקים נוזלים, סיבים וטעם מתוק, ומעניקים אנרגיה למשך שעות היום. בשל תכולת נוגדי החימצון והזמינות שלהם, מומלץ לצרוך אותם.
מזונות המכילים כמות גבוהה של נוזלים ממלאים את המעיים, מה שבתורו גם מפחית את כמות הקלוריות שאנו צורכים. אבטיח הוא פרי דל קלוריות העשיר בחומרי הזנה, במים ובנוגדי חמצון כמו ליקופן וויטמין A ו-B.
התרכובות שבתה הירוק ממריצות שריפת שומנים ומסייעות לירידה במשקל. מומחים מייעצים לשתות תה ירוק בתדירות גבוהה ועדיף לשתות אותו כשהוא חם - כדי להפיק ממנו את מירב היתרונות.
קפסאיצין - חומר חסר טעם המצוי בפלפל הצ'ילי, מפחית תיאבון ומגביר את חילוף החומרים. מומחים מזהירים כי לקפסאיצין יש השפעה מועטה על הירידה במשקל ויש לצרוך אותו במתינות.
מכיוון שאגסים ותפוחים מכילים לא מעט מים, צריכה של הפירות הללו מבלי לקלף אותם מסייעת לגוף לקבל יותר סיבים. מומחים ממליצים לאכול פירות שלמים ולא לצרוך יותר מדי מיצי פירות טריים הגורמים לעלייה במשקל ואינם יעילים לבריאות הגוף.
אשכוליות לוקח יותר זמן לעכל והסיבים המסיסים שבה מעניקים לנו תחושת שובע במעט מאוד קלוריות. לפני אכילת ארוחה עיקרית, ניתן לאכול חצי אשכולית כדי להפחית את צריכה הקלוריות.