איך אתם מאחסנים לחם? הטעות שאתם עושים גורמת לו לייצר עובש

מחקר חדש חשף שאחסון לחם בשקית בד או ניילון שומר עליו טרי לאורך זמן רב יותר מאשר בקופסת פח או פלסטיק. הסיבה: קירור הלחם גורם להתגבשות העמילן, ולכן מומלץ לשמור אותו בטמפרטורת החדר

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
לחם לבן
לחם לבן | צילום: אינג'אימג'
2
גלריה

לחם הוא מצרך מזון בסיסי כמעט בכל מטבח, אך נוטה להתייבש במהירות ואף להפוך בלתי ראוי למאכל. מומחית הצרכנות אליס בר, חשפה בתוכנית "This Morning" ב-ITV טעות נפוצה: "אחסון לחם בצורה הזו גורמת להיווצרות עובש".

בר גילתה כי מחקר הראה שאחסון לחם בשקית בד או ניילון שומר עליו טרי לאורך זמן רב יותר, בעוד שלחם בקופסת פח או פלסטיק מתייבש במהירות ואף הופך ל"לא אכיל". הסיבה לכך היא שקירור הלחם גורם להתגבשות מולקולות העמילן, ולכן מומלץ לשמור אותו בטמפרטורת החדר בשקית בד מחוץ למקרר. לחילופין, ניתן להשתמש גם בשקית ניילון.

לחם לבן
לחם לבן | צילום: אינגאימג'

שמירה נכונה על לחם תאפשר לכם ליהנות ממנו טרי לאורך זמן, ותמנע בזבוז מזון.

תגיות:
לחם
/
מזון
/
אחסון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף