לא בוכים על בצל שנחתך: חמישה טיפים שיסייעו לכם לחסוך את הדמעות

מטוגן, טרי ואפילו אפוי - אנו צורכים בצל בשלל צורות אך רוב הזמן אנו נאלצים לסבול בגללו. לפי מומחים, ישנן מספר שיטות מדעיות שיסייעו לכם לעבור את שלב חיתוך הבצל ללא הורדה של דמעה אחת

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
חותכים בצל? כך תחסכו בדמעות
חותכים בצל? כך תחסכו בדמעות | צילום: אינג'אימג'
3
גלריה
אתם לא צריכים לסבול בגלל חיתוך בצל
אתם לא צריכים לסבול בגלל חיתוך בצל | צילום: אינג'אימג'

למרות שזה עשוי להיראות קצת מצחיק, ד"ר ת'יל המליצה על משקפי מגן כפתרון יעיל. משקפי המגן יוצרות מחסום פיזי בין העיניים לבין אדי הבצל.

ד"ר בריאן קוואק לי, מומחה לתזונה ופרופסור בבית הספר לרפואה בהרווארד ששוחח עם "אל-ערבייה", הציע לקרר את הבצל במקרר או בקערה עם מים וקרח למשך 20 דקות לפני החיתוך. הקירור מאט את פעילות האנזים בבצל שאחראי לפליטת האדים שגורמים לנו לדמוע.

אתם לא צריכים לסבול בגלל חיתוך בצל
אתם לא צריכים לסבול בגלל חיתוך בצל | צילום: אינג'אימג'

לדברי פרופ' לי, תוספת של חומץ, כמו לימון או חומץ לבן, בזמן החיתוך עשויה לסייע במניעת דמעות. החומציות מנטרלת את פעילות האנזים, וכתוצאה מכך מפחיתה את ייצור האדים. בונוס: טריק זה אף משפר את טעם הבצל בבישול.

פרופ' לי הוסיף כי הדלקת נרות רגע לפני חיתוך הבצל עשויה לסייע בנטרול האדים. נרות ריחניים אף יעילים יותר לצורך זה.

תגיות:
טיפים
/
בצל
/
קרש חיתוך
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף