למרות שזה עשוי להיראות קצת מצחיק, ד"ר ת'יל המליצה על משקפי מגן כפתרון יעיל. משקפי המגן יוצרות מחסום פיזי בין העיניים לבין אדי הבצל.
ד"ר בריאן קוואק לי, מומחה לתזונה ופרופסור בבית הספר לרפואה בהרווארד ששוחח עם "אל-ערבייה", הציע לקרר את הבצל במקרר או בקערה עם מים וקרח למשך 20 דקות לפני החיתוך. הקירור מאט את פעילות האנזים בבצל שאחראי לפליטת האדים שגורמים לנו לדמוע.
לדברי פרופ' לי, תוספת של חומץ, כמו לימון או חומץ לבן, בזמן החיתוך עשויה לסייע במניעת דמעות. החומציות מנטרלת את פעילות האנזים, וכתוצאה מכך מפחיתה את ייצור האדים. בונוס: טריק זה אף משפר את טעם הבצל בבישול.
פרופ' לי הוסיף כי הדלקת נרות רגע לפני חיתוך הבצל עשויה לסייע בנטרול האדים. נרות ריחניים אף יעילים יותר לצורך זה.