לפי דיווח רשמי של סוכנות החירום הטורקית (AFAD), רעידת האדמה התרחשה אתמול (רביעי) בבוקר בשעה 5:32 (שעון מקומי) באזור קוזאן שבדרום המדינה. עומק הרעש היה כ-7.6 ק"מ. ראש עיריית קוזאן, בהאדין אלפ ארסלאן קויולו, מסר כי לא התקבלו דיווחים על נפגעים או נזק משמעותי.
כזכור, הוגרביץ עלה לכותרות במדינות רבות בעולם בעקבות רעידת האדמה הקטלנית שפקדה את טורקיה בפברואר 2023. אז, הוא זכה לתשומת לב רבה לאחר שטען כי חזה את האסון "שלושה ימים לפני שאירע". מאז, הוא נוהג לחזות רעידות אדמה קטנות וגדולות ומייחס אותן לתנועת כוכבי הלכת ו"גיאומטריה פלנטרית" כפי שהוא מכנה אותה.
לדבריו, תנועת כוכבי הלכת משפיעה על כדור הארץ וגורמת לפעילויות סיסמיות אך עם זאת, הקהילה המדעית דוחה את טענותיו ומתעקשת שאין קשר בין מיקומם של הכוכבים לבין רעידות אדמה. למרות הביקורות, הוגרביץ ממשיך לקדם את התאוריה שלו.