חיידקים אוהבים להסתתר בסדקים ובחריצים הקטנים של המיקרוגל. במקומות האלה, החום לא מגיע אליהם בצורה אחידה והם יכולים לשרוד. בנוסף, ישנם סוגים מסוימים של חיידקים העמידים לחום. הם פיתחו מנגנונים מיוחדים שמאפשרים להם לשרוד בתנאים קיצוניים, כמו למשל בחום גבוה.
החוקרים מצאו מגוון רחב של חיידקים במיקרוגלים, ביניהם חיידקי עור - חיידקים שנמצאים בדרך כלל על העור שלנו כמו סטפילוקוקוס, התגלו גם במיקרוגלים ביתיים וחיידקי קסרופילים: חיידקים המסוגלים לשרוד בתנאים קיצוניים, כמו למשל בחום גבוה מאוד או בקרינה רדיואקטיבית.
מיקרוגל לא סטרילי: הממצאים מראים שהמיקרוגל אינו סטרילי לחלוטין. חיידקים יכולים להצטבר על הדפנות שלו ולהתפשט למזון.
חשיבות הניקיון: כדי למנוע התרבות של חיידקים במיקרוגל, חשוב לנקות אותו באופן קבוע.
סיכון לבריאות: חיידקים מסוימים עלולים לגרום למחלות, ולכן חשוב לשמור על היגיינה טובה במטבח.
לסיכום, המחקר החדש מגלה לנו שהמיקרוגל, למרות היותו מכשיר בישול נוח, אינו סטרילי לחלוטין. כדי לשמור על בריאותנו, עלינו לשלב את הנוחות של השימוש בו עם הרגלי ניקיון קפדניים.