מחקר חדש שפורסם בכתב העת Frontiers in Microbiology חשף ממצאים מפתיעים: יותר מ-700 סוגי חיידקים עמידים לחום עשויים להתקיים במיקרוגל הביתי שלכם. החוקרים, שבדקו 30 מיקרוגלים במגוון מיקומים - בתים, משרדים ומעבדות מיקרוביולוגיה - זיהו בסך הכל 747 סוגי חיידקים שונים. במיקרוגלים ביתיים נמצאו חיידקים כדוגמת סטפילוקוקוס, הידוע כגורם למגוון זיהומים בבני אדם. המחקר הראה כי במיקרוגלים במטבח נמצאו יותר מיקרובים, בעוד שבמעבדות נמצא מגוון רחב יותר של חיידקים.
באשר לסכנת הזיהום, המומחים חלוקים בדעותיהם. ד"ר שפנר סבור כי הסיכון נמוך כאשר המזון מחומם בכלי זכוכית או צלחת, אך מזהיר מפני חימום ישיר על צלחת המיקרוגל המסתובבת. ד"ר יוסף מציין כי מזונות עשירים בנוזלים כמו חלב, מרק או תבשיל מהווים סביבה נוחה יותר לגידול מיקרואורגניזמים, ולכן דורשים תשומת לב מיוחדת.