אגוזי קשיו הם לא רק חטיף טעים – הם גם מקור מעולה לשלל יתרונות בריאותיים, בהם שמירה על בריאות הלב, תמיכה בעצמות ואפילו ויסות רמות הסוכר בדם.
על פי מחקרים, הקשיו עשיר בשומנים בלתי רוויים התורמים להורדת הכולסטרול ומפחיתים את הסיכון למחלות לב. בנוסף, הסיבים שבו מסייעים לשמור על המשקל על ידי הפחתת ספיגת שומנים בגוף.
יתרון נוסף שמייחסים לקשיו הוא היכולת שלו לשפר את רמות האינסולין, מה שעשוי לעזור לחולי סוכרת מסוג 2. כמו כן, הוא מכיל ויטמין K, מגנזיום וזרחן – חומרים התורמים לחיזוק העצמות.
מעבר לכך, אגוזי הקשיו עשירים בנוגדי חמצון המסייעים במאבק בדלקות ובהגנה מפני מחלות כרוניות, לרבות מחלות לב וסרטן. עם זאת, מומחים מזהירים כי צריכה מופרזת של הקשיו עלולה לגרום לבעיות בריאותיות מסוימות, במיוחד בקרב אנשים עם נטייה לאבנים בכליות.