ניסיון השתקה? המתלוננת נגד ג'פרי אפשטיין והנסיך אנדרו: "נותרו לי 4 ימים לחיות"

וירג'יניה ג'ופרה, שהאשימה את ג'פרי אפשטיין והנסיך אנדרו בהתעללות מינית, שיתפה בפוסט מצמרר תמונה מבית החולים ותיארה את מצבה הקשה. "הרופאים נתנו לי ארבעה ימים", כתבה לתומכיה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ג'פרי אפשטיין
ג'פרי אפשטיין | צילום: רויטרס
3
גלריה

בפוסט שלה, ג'ופרה תיארה את האירוע הטרגי: "השנה הזו הייתה ההתחלה הגרועה ביותר לשנה חדשה, אבל לא אשעמם אף אחד בפרטים, אך אני חושבת שחשוב לציין שכאשר נהג אוטובוס בית ספר מגיע אליך במהירות של 110 קמ"ש בזמן שאנחנו האטנו לקראת פנייה, לא משנה ממה המכונית שלך עשויה, היא עלולה להפוך לפחית". היא הוסיפה כי הרופאים העריכו שנותרו לה ארבעה ימים בלבד לחיות, וכי היא מועברת לבית חולים המתמחה באורולוגיה.

ג'ופרה ציינה שהיא "מוכנה ללכת" וכי תקוותה היחידה היא לראות את ילדיה "פעם אחרונה". היא סיימה את הפוסט בהבעת תודה לתומכיה: "תודה לכולכם על היותכם האנשים הנפלאים בעולם ועל היותכם חלק גדול מחיי".

אי הפדופיליה של ג'פרי אפשטיין
אי הפדופיליה של ג'פרי אפשטיין | צילום: Creative Commons
משפט גיליין מקסוול
משפט גיליין מקסוול | צילום: REUTERS/Jane Rosenberg

בשנת 2021, ג'ופרה הגישה תביעה נגד הנסיך אנדרו בניו יורק, אך השניים הגיעו להסדר פשרה מחוץ לכותלי בית המשפט בפברואר 2022. הסכום הכספי של ההסדר לא נחשף לציבור. בתביעתה, טענה ג'ופרה כי הנסיך כפה עליה לקיים עמו יחסי מין שלוש פעמים בין השנים 1999 ל-2002: בלונדון, בניו יורק, ובאי פרטי שהיה בבעלותו של אפשטיין. אפשטיין עצמו נמצא מת בתאו באוגוסט 2019, בכלא בניו יורק, בזמן שהמתין למשפטו על האשמות בסחר מיני בילדים.

בהצהרה קודמת שמסרה ל-PEOPLE, אמרה ג'ופרה: "אני מחזיקה את הנסיך אנדרו אחראי למה שהוא עשה לי. החזקים והעשירים אינם פטורים מלהיות אחראים למעשיהם. אני מקווה שקורבנות אחרים יראו שאפשר לא לחיות בשתיקה ובפחד, אלא לתבוע בחזרה את חייהם על ידי דיבור ודרישת צדק."

הנסיך אנדרו התגונן בראיון שהעניק ל-BBC בשנת 2019, שבו התייחס ליחסיו עם אפשטיין ולטענותיה של ג'ופרה. בראיון זה אמר: "אין לי שום זיכרון של פגישה עם הגברת הזו, בכלל לא. זה פשוט מעולם לא קרה." בעקבות הביקורת הציבורית הנוקבת על הראיון, הודיע הנסיך אנדרו על פרישתו מתפקידיו הציבוריים.

מאז האירועים הללו, הקימה ג'ופרה את ארגון Speak Out, Act, Reclaim (SOAR) - ארגון ללא מטרות רווח המספק תמיכה לניצולי תקיפה מינית, במטרה לסייע לקורבנות נוספים להתמודד עם טראומות דומות.

תגיות:
הנסיך אנדרו
/
ג'פרי אפשטיין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף