שמעתם על התה הכחול? המשקה שמאזן את הסוכר בדם ומשאיר את העור צעיר

מחקרים חדשים חושפים: התה הכחול המסתורי מדרום אסיה שמציע יותר מ-10 יתרונות בריאותיים מדהימים - מהגנה על הלב ועד שיפור הזיכרון

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
התה הכחול, תה פרחי אפונת-הפרפר
התה הכחול, תה פרחי אפונת-הפרפר | צילום: אינגאימג'
2
גלריה

בעוד שמחקרים רבים התמקדו ביתרונות הבריאותיים של תה ירוק, מחקרים חדשים חשפו את הפוטנציאל המרשים של התה הכחול. משקה זה, המופק מעלי הכותרת של פרחי אפונת-הפרפר, צובר פופולריות משמעותית במעגלי הבריאות השונים. הצמח במקורו מדרום אסיה והתה הכחול מקבל את צבעו הייחודי מהפיגמנטים טבעיים הנמצאים בפרחים.

אם הצבע המיוחד של התה מרתיע, אין מקום לדאגה - הטעם אינו מוזר כפי שהוא נראה. לפי אלה שטעמו את המשקה, התה הכחול מתאפיין בטעם "אדמתי ומעט מתוק".

התה הכחול הוא משקה נטול קפאין (כל עוד לא מוסיפים רכיבים נוספים לתערובת הצמחית) וכמעט נטול קלוריות, מה שהופך אותו לתוספת מצוינת לתזונה מאוזנת.

התה הכחול, תה פרחי אפונת-הפרפר
התה הכחול, תה פרחי אפונת-הפרפר | צילום: אינגאימג'

אחד היתרונות הבולטים של התה הכחול הוא עושרו בנוגדי חמצון, במיוחד תרכובות האנתוציאנין, המגנות על תאי הגוף. למעשה, נוגדי החמצון בתה הכחול עולים בעוצמתם על אלו הנמצאים באוכמניות, פרי הידוע בתכונותיו הבריאותיות. נוגדי חמצון אלה מחסלים רדיקלים חופשיים מזיקים שעלולים להוביל למחלות שונות כמו סוכרת וסוגים מסוימים של סרטן.

תגיות:
תזונה
/
תה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף