גרגרי עוזרר הם פירות קטנים הגדלים על עצים ושיחים המגדלים מאות מינים שנפוצים באירופה, צפון אמריקה ואסיה. גרגרי עוזרר משמשים זה מאות שנים כתרופה צמחית לבעיות עיכול, מחלות לב ויתר לחץ דם על פי הרפואה הסינית.
הנה שמונה יתרונות בריאותיים של הגרגירים:
תוצאות מחקר בבני אדם גילו כי נטילת 500 מ"ג של התמצית ביום מובילה להורדת לחץ הדם הדיאסטולי.
במחקר אחד בבעלי חיים ירדה רמת הכולסטרול הכללי וכולסטרול ה-LDL בעכברים שקיבלו שתי מנות של תמצית עוזרר, כמו גם רמות הטריגליצרידים בכבד ירדו ב-28-47%, בהשוואה לעכברים שלא קיבלו את התמצית.
מחקר שנערך במשך שישה חודשים בהשתתפות 64 אנשים עם טרשת עורקים גילה גם כי נטילת תמצית עוזרר במינון של חמישה מ"ג לק"ג משקל גוף הביאה לירידה משמעותית בעובי הצטברות רבדים מזיקים בעורק הצוואר.
מחקרים מסוימים גורסים כי פירות עוזרר יכולים לעזור להפחית את סימני ההזדקנות בזכות תכולת נוגדי החמצון שלהם.
מחקרים מראים בעיקר שיפורים בתפקוד הלב ותסמינים של אי ספיקת לב - כגון קוצר נשימה ועייפות. חוקרים גורסים כי ייתכן שהפלבונואידים המצויים בעוזרר הם הגורם להשפעות המועילות הללו.
בינתיים, יש עדויות לכך שעוזרר עלול להזיק במקרים מסוימים של אי-ספיקת לב. תוצאות מחקר אחד גילו כי נטילתו לצד טיפולים קונבנציונליים מעלה את הסיכון לפתח אי ספיקת לב.
ניתן להוסיף גרגרי עוזרר לתזונה בדרכים רבות, כולל אכילת פירות עוזרר גולמיים, אך כדאי להימנע מאכילת זרעים, שכן הם מכילים רעלן ציאניד, כמו זרעי תפוחים. כמובן שישנן דרכים בטוחות אחרות, כמו שתיית תה עוזרר או אכילת ריבת עוזרר וממתקים, וגם תוספי תזונה. יש לבחור מוצר ממקור אמין כדי להבטיח שהוא נקי מתרכובות נוספות שעלולות להזיק.
אמנם התסמינים הללו אינם מסכני חיים, אבל חשוב להתייעץ עם רופא אם אתם סובלים מאחד מהם לאחר אכילת גרגרי עוזרר או אחד מהתוספים שלהם.