לאכילת רימון באופן קבוע ישנם לא מעט יתרונות בריאותיים, כך לפי כתבה שפורסמה בטיימס אוף אינדיה. אלו הן ארבעת היתרונות הבריאותיים שנטען שבאים עם הוספת רימון לתפריט.
בריאות הלב
לפי הכתבה, במחקר שפורסם ב-2012, התגלה כי אכילת רימונים יכולה לסייע בהורדת לחץ הדם ולהגן על העורקים על ידי הפחתת עקה חמצנית במערכת הלב וכלי הדם. רימונים עוזרים לגוף האדם להילחם בנזקים הנגרמים על ידי רדיקלים חופשיים מזיקים.
המחקר מצא גם כי מיץ רימונים יכול להפחית את הסיכון להצטברות כולסטרול, למנוע היווצרות של שומנים לא בריאים בכלי הדם ולהפחית את הסיכון לטרשת עורקים.
הזדקנות העור
רימונים עשירים בנוגדי חמצון. לכן, כאשר הם נאכלים מדי יום, הם יכולים לסייע בהגנה על העור מפני נזקי רדיקלים חופשיים, להגביר את יצירת הקולגן ואף להפחית נזקי חמצון לעור, לגרום לו להיראות בהיר יותר ולהאט את תהליך ההזדקנות.
בריאות המוח
עוד נכתב כי אכילת רימונים משפרת את הזיכרון ומגבירה את פעילות המוח עבור משימות זיכרון מילוליות ולא מילוליות.
מערכת העיכול
מכיוון שרימונים עשירים בסיבים מסיסים ולא מסיסים, וזרעיהם משמשים כפרה-ביוטיקה, אכילתם משפרת את בריאות העיכול. לפי העיתון ההודי, מחקר משנת 2017 הראה כי אכילת רימונים או סחיטתם עשויים להועיל לאנשים עם מחלות מעי דלקתיות (IBD) ומחלות מעי אחרות, הודות לתכולת הפוליפנולים הגבוהה שלהם.