הטעות הנפוצה בבישול הפסטה שעלולה להקפיץ את רמת הסוכר בדם

מומחים גורסים כי בישול יתר של פסטה מפחית את היתרונות הבריאותיים שלה ועלול להעלות את רמת הסוכר בדם במהירות, מה שמגביר את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
פסטה
פסטה | צילום: אינג'אימג'
2
גלריה

על פי העיתון הבריטי "אינדיפנדנט", מומחים ממליצים שלא לבשל פסטה זמן רב מדי. בישול יתר של פסטה משחרר עמילן של חומרים מזינים חשובים במי הבישול, כגון חלבון, פחמימות וסיבים, ומפחית את היתרונות הבריאותיים שלה. פסטה מבושלת מדי יכולה גם להעלות את רמת הסוכר בדם במהירות, מה שמגביר את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי.

שיטה זו מאטה את העיכול והספיגה של הגלוקוז, ומורידה את האינדקס הגליקמי אשר מודד כמה מהר רמת הסוכר בדם עולה לאחר אכילת פחמימות, כאשר מזונות בעלי אינדקס נמוך, כמו פסטה שלא בושלה מדי, שיבולת שועל וגזר, בריאים יותר ממזונות בעלי אינדקס גבוה כמו תפוחי אדמה ולחם לבן.

בדיקת סוכר בדם
בדיקת סוכר בדם | צילום: רויטרס

כאשר רמת הסוכר בדם עולה במהירות, הגוף מייצר אינסולין כדי להחזיר את האיזון, אך עלייה פתאומית עלולה לגרום לירידה מהירה בסוכר, מה שמוביל לתחושת עייפות ורצון לאכול יותר.

כמו כן, על פי המומחים מומלץ שלא לשטוף את הפסטה לאחר הבישול, מכיוון שהדבר מוביל לאובדן פחמימות וחומרים מזינים מועילים שהפסטה מכילה.

תגיות:
פסטה
/
רמת סוכר בדם
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף