מומחי בריאות אומרים שהסתמכות מוחלטת על תוספי מזון אינה הגישה היעילה ביותר. בהקשר זה, שני מומחים רפואיים חשפו בפני הרשת האמריקאית "פוקס ניוז" את חלופות המזון הטובות ביותר למרכיבי מולטי ויטמין נפוצים.
להלן חמישה מזונות שאושרו על ידי רופאים אשר יכולים לעזור באופן טבעי להחליף או להפחית את התלות במולטי-ויטמינים:
ירקות עלים מכילים גם ויטמינים B3 (ניאצין), B6, B9 (חומצה פולית) וויטמין E, אמר לי ל"פוקס ניוז", והוסיף כי "תרד יכול לסייע בהורדת לחץ הדם, החשוב לבריאות הלב וכלי הדם ולמניעת שבץ מוחי".
מומחים אומרים שפרי הקיץ הטעים מסייע לנצח את החום תוך קידום בריאות הלב והמוח.
קטניות משפרות את חילוף החומרים, מורידות את כולסטרול ה-LDL ומפחיתות דלקת, אמר לי.
הוא הוסיף כי כל פירות היער מכילים "נוגדי חמצון חזקים" המסייעים להילחם בדלקת ותומכים בבריאות הלב.
כהנא הדגיש בעבודתו הקלינית כי הוא תמיד מתחיל ב"אוכל תחילה", ולאחר מכן משתמש בתוספי תזונה באופן אסטרטגי כאשר דיאטה לבדה אינה מספיקה, והוסיף: "אבל אני לא נגד תוספי מזון".
עבור אנשים שעוקבים אחר דיאטות מוגבלות, סובלים מבעיות ספיגה או ממצבים רפואיים מסוימים, תוספי תזונה יכולים להשלים חוסרים. המטרה היא איזון: אכלו תזונה עשירה בחומרים מזינים מדי יום, והשתמשו בתוספי תזונה במידת הצורך.