צוות בינלאומי של חוקרים, כולל מומחה מאוניברסיטת קיימברידג', ביקש לחקור קשר בין צריכת תפוחי אדמה לסיכון לסוכרת מסוג 2.
החוקרים ניתחו נתונים ממחקרים שעקבו אחר מצבם הבריאותי של יותר מ-205,000 עובדי בריאות בארצות הברית.
צוות המחקר הגיע למסקנה כי אכילת תפוחי אדמה אפויים, מבושלים או פירה אינה קשורה לסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2, אך אנשים שאכלו יותר צ'יפס, לפחות שלוש מנות בשבוע, היו בסיכון גבוה ב-20 אחוזים לפתח את המחלה.
"הסיכונים הבריאותיים הקשורים לאכילת תפוחי אדמה משתנים בהתאם לשיטת הבישול. הקשר בין צריכה גבוהה יותר של תפוחי אדמה לסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2 נובע בעיקר מצריכת צ'יפס", הסבירו החוקרים.
צוות המחקר הגיע גם למסקנה שהחלפת שלוש מנות תפוחי אדמה בשבוע בדגנים מלאים הפחיתה את הסיכון לסוכרת מסוג 2 ב-8 אחוזים.
"דיאטה היא רק חלק מהתמונה הגדולה, אבל המחקר הזה מצביע על כך שאופן הכנת המזון יכול לעשות את ההבדל, והוא מחזק את ההמלצות שכדאי להתמקד בדגנים מלאים ולצמצם יותר מדי מזון מטוגן או מעובד כדרך לתמוך בתזונה מאוזנת ולהפחית את הסיכון".