עובדת תובעת את החברה שבה עבדה 20 שנה: ״לא נתנו לי משימות - קיבלתי כסף סתם״

צרפתייה בת 59 תובעת את חברת הטלקום הענקית אורנג' על "חוסר פעילות כפויה" במשך עשרים שנה. למרות שקיבלה משכורת מלאה, היא טוענת שהחברה הפכה אותה ל"בלתי נראית" וגרמה לה נזק פסיכולוגי חמור

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
לורנס ואן וסנהובה
לורנס ואן וסנהובה | צילום: פייסבוק

בת ה-59 תובעת את אחת מחברות הסלולרי הגדולות באירופה, אורנג', על אפליה. זאת לאחר שטענה שהשאירו אותה בתפקיד ללא משימות, ללא אחריות וללא קשר אנושי במשך למעלה מ-20 שנה.

האם לשניים הייתה מלאה שאיפות כאשר הצטרפה ל-France Télécom, הידועה כיום כאורנג', בשנת 1993 - אך לאחר שפיתחה אפילפסיה והמיפלגיה, שיתוק המשפיע רק על צד אחד של הגוף, היא לא יכלה לעבוד. בשל בעיותיה הרפואיות, לורנס, שהיא עוזרת משאבי אנוש מיומנת, הועברה לתפקיד מזכירותי יושבני יותר. אולם מה שנראה כהתאמה סבירה, התפרק במהירות לתהום מקצועית בת שני עשורים.

בשנת 2002, זמן קצר לאחר המעבר מ-France Télécom לאורנג', היא טענה שהגישה בקשה להעברה לאזור אחר בצרפת. אולם, הערכה של רפואה תעסוקתית קבעה מאוחר יותר שהיא לא כשירה לתפקיד, ובעקבות זאת היא הועמדה במצב המתנה.

לורנס, שהיא אם לילד אוטיסט, אמרה שלמרות שקיבלה את משכורתה, זה לא הציל אותה מהתמודדות עם הודעות פינוי ומהמאבק להסתדר כלכלית. בדבריה ל-FTV, לורנס טענה שהרגישה כמו "מזכירה מנודה" מה שגבה מחיר רגשי מבריאותה הנפשית. "קיבלתי תשלום, כן", אמרה מאוחר יותר לכלי התקשורת הצרפתי Mediapart, "אבל התייחסו אליי כאילו אני לא קיימת".

היא טענה שהחברה השאירה אותה במצב המתנה, אחר כך בחופשת מחלה, לפני שהציגה את האפשרות של פרישה כתוצאה מהמוגבלות שלה. לורנס טענה שחוסר הפעילות הוביל לדיכאון חמור.

התביעה שלה מאשימה את אורנג' בכישלון בחובתה החוקית להתאים את הצרכים הבריאותיים שלה ולספק עבודה משמעותית, דבר הנדרש על פי חוק העבודה הצרפתי. על פי חוק העבודה הצרפתי, מעסיקים נדרשים לעשות מאמץ אמיתי למצוא תפקיד חלופי לעובדים הנחשבים רפואית כלא כשירים להמשיך בתפקידיהם המקוריים. היא טוענת שלמרות בקשות חוזרות להכשרה, לשיבוץ מחדש או לתמיכה, היא נשארה במצב של "חוסר פעילות כפויה".

לורנס טענה שלא הרבה השתפר גם לאחר שהתלוננה לממשלה ולרשות העליונה למאבק באפליה בשנת 2015. בדבריה ל-FTV, היא הוסיפה: "לקבל תשלום, בבית, לא לעבוד - זה לא פריבילגיה. זה דבר שקשה מאוד לשאת".

אורנג' אמרה לכלי התקשורת הצרפתי La Dépêche שהחברה לקחה בחשבון את "המצב החברתי האישי" של לורנס ודאגה שהיא תישמר בתנאים הטובים ביותר האפשריים במהלך תקופתה הרחק מתפקידים פעילים.

ענקית הטלקום גם טענה שהיא נשקלה לחזרה לעבודה בתפקיד חדש, אם כי זה מעולם לא התממש, מכיוון שהיא הייתה לעתים קרובות בחופשת מחלה באותה תקופה.

תגיות:
עבודה
/
תביעה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף