ביצת עין נחשבת לאחד המרכיבים הקלאסיים של ארוחת הבוקר. עם זאת, לא חייבים להשתמש במחבת ובשמן רב כדי להכין ביצת עין. מתברר שניתן להכין אותה גם במיקרוגל - בפחות מדקה.
בבלוג הבישול One Sweet Appetite נכתב כי "ביצי עין במיקרוגל ישנו את חייכם". ההכנה פשוטה מאוד: שוברים את הביצה לקערה או צלחת מתאימה לשימוש במיקרוגל, מוסיפים מעט שמן או ספריי בישול, מכסים ומחממים למשך פחות מדקה - עד שהחלבון מתייצב והחלמון במידת העשייה הרצויה. התוצאה: ביצת עין חמה, טעימה ובריאה יותר, בלי מחבת, בלי לכלוך ובלי עיכובים מיותרים.