מרגישים מתוחים או בסטרס? סטרס כרוני, שנוטה להימשך מספר שבועות או יותר, גובה מחיר כבד מהגוף. הוא לא רק יכול להתבטא בכאבי ראש, עייפות, בעיות עיכול ובעיות שינה, אלא גם להאיץ את תהליך ההזדקנות. כמו אזעקת עשן פנימית שלא מפסיקה לצפצף, מתח מתמשך פוגע בתאי הגוף, מגביר דלקות ומשבש תהליכים מרכזיים שמתקנים את הגוף.
מלבד הפחתת סוכר מהתפריט שלכם, פייס ממליצה לשלב חלבונים מלאים ממקורות כמו בשר בקר, ביצים ועוף עם מזונות עשירים בוויטמין C. זה מוביל ל"מפל ביולוגי" שיוצר ומחזק קולגן, הנותן מבנה וחוזק לעור, עצמות, גידים ורצועות.
"מזונות עם תכונות אנזימטיות, משתנות או מרככות פסולת מקלים על נפיחות ומשפרים סדירות", אמרה פייס לעיתון "הפוסט". היא מציעה ג'ינג'ר, המכיל זינגיבאין; פפאיה, המכילה פפאין; ואננס, המכיל ברומלאין, תערובת של אנזימים פרוטאוליטיים.
אנזימים אלה בעיקר מפרקים חלבונים למרכיבים קטנים יותר כמו חומצות אמינו ופפטידים, שעוזרים לעיכול, משפרים ספיגת חומרים מזינים ומפחיתים נפיחות. פייס גם ממליצה לצרוך סלרי, שיש לו "תכונות משתנות טבעיות שעוזרות לרקמת מערכת העיכול, ריכוך תנועה ושיפור נפיחות".
"מזונות שהראו שיפור חזק בזיכרון, בהירות וריכוז נובעים ממקורות עשירים בלוטאין, המקודמים בדרך כלל לבריאות העיניים", אמרה פייס. לוטאין, נוגד חמצון ממשפחת הקרוטנואידים, מגיע לעין וחוצה את מחסום דם-מוח כדי להצטבר ברקמת המוח.
"מזונות עשירים בלוטאין הם תרד, הרבה ירקות ועלים כהים", אמרה פייס, "וכן קרוטנואידים כתומים/צהובים כמו גזר, עגבניות, מלון וגם בטטות".