לא רק מה אוכלים - גם מתי: השעה הנכונה לארוחת ערב | ד"ר מאיה רוזמן

מחקר אמריקאי רחב היקף מצא כי אכילה בשעות מאוחרות, במיוחד אחרי חצות - מעלה משמעותית את הסיכון למחלות לב ולסרטן, גם אם המזון עצמו בריא. החוקרים ממליצים לסיים לאכול לפחות שעתיים לפני השינה

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
אחרי שהגוף כבר “עבר למצב לילה”
אחרי שהגוף כבר “עבר למצב לילה” | צילום: אינג אימג'
2
גלריה
מערכת העיכול
מערכת העיכול | צילום: ingimages.com

בקרב מי שאכלו מאוחר במיוחד, כל תוספת של 5% מהקלוריות היומיות אחרי חצות נקשרה לעלייה של כ־9% בתמותה ממחלות לב. גם סוג המזון השפיע: פחמימות שנאכלו בלילה הגבירו את הסיכון הלבבי, וצריכת חלבונים בשעות הקטנות של הלילה (2:00-6:00) נקשרה לעלייה של כ־22% בתמותה מסרטן.

תגיות:
מחלות לב
/
מאיה רוזמן
/
ארוחת ערב
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף