תשכחו מאבוקדו: מקורות טבעיים לשומנים טובים שאתם חייבים להכיר

מומחי תזונה מסבירים מדוע גרעיני חמניות, אגוזים מעורבים ושמנים צמחיים מספקים יותר שומנים בריאים מאבוקדו, וכיצד לשלב אותם בתפריט היומי

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אבוקדו
אבוקדו | צילום: אינג'אימג'
2
גלריה

שומנים לא בהכרח רעים לגוף. הם עוזרים לגוף לספוג ויטמינים, מגנים על האיברים ומורידים את הסיכון למחלות לב. אבוקדו הוא דוגמא למקור טוב לשומנים טובים- 9.5 גרם לחצי פרי, אך הוא יקר. יש מזונות שמכילים הרבה יותר ועולים הרבה פחות, לפי אתר Very Well Health שהובא ב"אל ערבייה".

גרעיני חמניה
גרעיני חמניה | צילום: אינגאימג

אגוזים מעורבים הם עוד אופציה טובה. רבע כוס של תערובת אגוזים מכילה 14.4 גרם שומנים בריאים. תערובת של בוטנים, אגוזי מלך, שקדים וקשיו נותנת את המקסימום התזונתי. הטיפ החשוב: תבחרו תערובת עם בוטנים, כי הם הכי עשירים בשומנים הטובים מכל האגוזים.

שמן קנולה אמנם מקבל שם רע, אבל הוא בעצם יכול להיות מקור טוב לשומנים. כף אחת מכילה 12.4 גרם שומנים בריאים - יותר מאבוקדו שלם. הוא מושלם למאפים במקום חמאה, ככה תחסכו שומנים רוויים ותוסיפו שומנים בריאים. שמן חמניות הוא אחיהם הגדול של גרעיני החמניה, עם תכונות דומות. כף אחת מכילה 12.3 גרם שומנים בריאים, בעיקר מהסוג החד-בלתי-רווי שמוריד כולסטרול רע.

דג סלמון הוא הדג היחיד ברשימה, אבל הוא שווה את זה. פרוסת דג אחת מכילה 9.1 גרם שומנים בריאים - כמעט כמו אבוקדו, בתוספת חלבון איכותי ואומגה 3 לבריאות המוח והלב. אפשר להכין אותו בתנור עם לימון, על הגריל, או מאודה - פשוט ובריא.

אז מה השורה התחתונה? שומנים בריאים חשובים, אך לא צריך להוציא הון ולהסתמך רק על האבוקדו. אם אתם אוכלים 2,000 קלוריות ביום, מותר לכם עד 53 גרם שומנים בריאים - זה בערך 5-6 כפות שמן זית. שומנים רוויים, המגיעים ממוצרי חלב ובשר, צריך להגביל למקסימום 13 גרם ביום. הכלל הוא פשוט: שומנים מצמחים - טובים. שומנים מבעלי חיים - פחות.

תגיות:
שומן
/
אבוקדו
/
שומן רווי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף