לא רק כורכום: מחקרים שפורסמו לאחרונה מצביעים על כך שישנם תבלינים בעלי תכונות אנטי דלקתיות. אתר Very Well Health פרסם את הרשימה המלאה של התבלינים המומלצים להתמודדות עם דלקות.
דלקות כרוניות בגוף קשורות למגוון רחב של מחלות, החל ממחלות לב וסכרת וכלה באלצהיימר וסרטן. שילוב של תבלינים בעלי תכונות אנטי-דלקתיות בתזונה היומית עשוי לסייע בהפחתת הסיכון למחלות אלה ולשפר את איכות החיים. רוב התבלינים ברשימה זמינים בקלות ונמצאים כבר במטבחים רבים, מה שהופך אותם לדרך פשוטה ונגישה לשפר את הבריאות.
ג'ינג'ר (זנגביל)
הזנגביל יכול לשפר מצבים בריאותיים דלקתיים, כמו דלקת מפרקים. מחקר מצא שנטילת תוספי זנגביל יכולה לסייע בהקלת תסמינים ובהאטת התקדמות דלקת מפרקים שגרונית. הזנגביל מכיל תרכובות צמחיות הנקראות ג'ינג'רול ושוגול, המסייעות בהורדת רמת החלבונים הדלקתיים בגוף ובמניעת היווצרות דלקות.
ציפורן
ציפורן עשיר בפוליפנולים, נוגדי חמצון בעלי תכונות אנטי-דלקתיות חזקות. הציפורן מכילה סוג של פוליפנול הנקרא אוגנול, המסייע בהפחתת דלקות וכאב.
פלפל קאיין
הפלפל הקאיין האדום הוא תבלין חריף בעל תכונות אנטי-דלקתיות חזקות. הוא מכיל קפסיצין, תרכובת המפחיתה חלבונים גורמי דלקות ומשפרת רמות כאב. מחקרים הראו שהקפסיצין מעכב את מסלול הדלקת בגוף ומונע את היווצרותו.
קינמון
הקינמון ידוע כתבלין אנטי-דלקתי גם הוא. הקינמון מכיל סינמלדהיד, נוגד חמצון שעשוי להפחית דלקות ולווסת רמות סוכר בדם. תוצאות מחקר אחד גילו שקינמון יכול להגן על בריאות המוח ולהפחית את הסיכון לדמנציה ואלצהיימר, בזכות השפעותיו האנטי-דלקתיות.
זעפרן
תבלין הזעפרן מתאפיין בצבע צהוב עז ומעניק טעם עשיר למאכלים. הזעפרן מכיל תרכובות צמחיות כמו קרוצין וספרנל, המסייעות בהפחתת מתח חמצוני ודלקות בגוף. מחקרים מצביעים על כך שנטילת תוספי זעפרן באופן קבוע יכולה להפחית את כמות החלבון התגובתי C-reactive protein (CRP), מדד לדלקת, בדם. מחקר אחר מצא שהזעפרן יכול להגן מפני מצבים דלקתיים מסוימים, כולל מחלת מעי דלקתית. מומחים ממליצים להשתמש בכמויות קטנות של זעפרן בבישול.
הל
ההל התגלה כעשיר בתרכובות צמחיות אנטי-דלקתיות. שמני ההל מתאפיינים בתכונות נוגדות חמצון, המפחיתים נזק לתאים ומקלים על דלקות. מחקר גילה שצריכת הל מפחיתה מדדי דלקת בדם.
פלפל שחור
הפלפל השחור הוא תבלין נפוץ שיכול להפחית דלקות במוח. הפלפל השחור מכיל פיפרין, תרכובת בעלת תכונות אנטי-דלקתיות חזקות. תוצאות מחקר גילו שהפיפרין מפחית מדדי דלקת, שעלולים להוביל למצבים בריאותיים כרוניים, כולל אלצהיימר ופרקינסון.
שום
השום מכיל תכונות אנטי-דלקתיות חזקות שעשויות לסייע בהקלת תסמינים של מחלת מעי דלקתית. תזונה עשירה בשום יכולה להפחית את הסיכון לסרטן המעי הגס והחלחולת.