לפי דיווח באתר הדיילי סטאר, כולסטרול מתחלק לשני סוגים עיקריים: כולסטרול LDL, המכונה "רע", וכולסטרול HDL, הנחשב ל"טוב". בעוד שהכולסטרול הטוב מסייע בפינוי שומנים מכלי הדם, עודף של LDL עלול להצטבר בדפנות העורקים ולהוביל להתקפי לב או שבץ.
למרות זאת, כולסטרול גבוה ניתן לאבחון ודאי רק באמצעות בדיקת דם. יחד עם זאת, מחקרים מצביעים על כך שהצטברות כולסטרול עלולה לגרום לשינויים נראים לעין בגוף.
הקרן הבריטית לרפואת הלב מציינת כי כולסטרול גבוה עלול להוביל ללחץ דם גבוה ולמחלת עורקים היקפית (PAD) - מצב הפוגע בזרימת הדם לרגליים ולכפות הרגליים. לפי שירות הבריאות הבריטי (NHS), התסמינים כוללים כאבים ברגליים בזמן הליכה, נשירת שיער ברגליים, חולשה או חוסר תחושה, ציפורניים שבירות, כיבים שאינם מחלימים ושינויים בצבע העור.
גם בהרווארד הלת' מחזקים את הדברים וממליצים להתחיל בצעד פשוט: "הוספת מזונות שמפחיתים LDL - החלקיק שנושא את הכולסטרול המזיק ותורם לטרשת עורקים החוסמת עורקים - היא הדרך הטובה ביותר להשיג תזונה דלת כולסטרול". לדבריהם, קערת דייסת שיבולת שועל לארוחת הבוקר היא התחלה טובה.
עמותת Heart UK מוסיפה המלצה להפחית צריכת שומן רווי - המצוי בחמאה, בשרים שמנים וגבינות - ולהעדיף שומנים בלתי רוויים, כחלק מהמאמץ להוריד את רמות הכולסטרול ולשמור על בריאות הלב.