"ביטאון מדעני האטום" הוא ביטאון לא מדעי של קבוצת מדענים שהוקמה ב-1945, שמטרתו להתריע על הסכנות הכרוכות בנשק גרעיני. הביטאון יוצא לאור מאז שנת 1945 ביוזמת מספר פיזיקאים שהשתתפו בפרויקט מנהטן ונחרדו מהתוצאה. קבוצה זו יצרה גם את אמצעי ההמחשה המכונה "שעון יום הדין" - אמצעי המחשה המתיימר להציג את מידת קרבת הסכנה להתרחשות קטסטרופה גלובלית שתסכן את עתיד האנושות, לדעת מפעיליו.
באתר נכתב כי כאמור ב-27 בינואר 2026, שעון יום הדין נקבע על 85 שניות לחצות, "השעה הקרובה ביותר שהשעון היה אי פעם לחצות בהיסטוריה שלו". עוד נמסר כי "עלון מועצת המדע והביטחון של מדעני האטום (SASB), אשר קובעת את השעון, קרא לפעולה דחופה להגבלת ארסנל הנשק הגרעיני, יצירת הנחיות בינלאומיות לשימוש בבינה מלאכותית וגיבוש הסכמים רב-צדדיים לטיפול באיומים ביולוגיים עולמיים".
כעת, המחוגים קרובים כעת לחצות מאשר בכל זמן אחר בהיסטוריה של השעון, שנוצר בשנת 1947, שנתיים לאחר שהארגון נוסד על ידי אלברט איינשטיין, ג'יי רוברט אופנהיימר. משמעות הדבר היא, שהסיכון שהאנושות תמחק את עצמה באמצעות מלחמה גרעינית או התחממות כדור הארץ גדול כעת מכל זמן אחר מאז יצירת השעון. ההתאמה הסמלית של השעון מוכרזת פעם בשנה.