להפתעתה, כשהגיעה לקרקעית, מצאה את דה פרייטס נאבקת על חייה: "היא הייתה בחיים כשהגעתי אליה. אפילו דיברתי איתה. יש לי הרגל להתבדח ולומר ש'אף אחד לא מת במשמרת שלי', ואמרתי לה: 'דוּדה (אדוארדה), אף אחד לא מת במשמרת שלי'". למרבה הצער, הפציעות האנושות הכריעו את הצעירה והיא מתה בזירה.
על פי הדיווח, דיאס נאבקה לסייע, אבל מפעילי האתר הפגינו התנהגות שערורייתית. "הניו יורק פוסט" ציין כי שלושה מהמפעילים נעצרו בחשד להריגה. שניים מהם אף עשו ניסיון ציני להימלט מזירת האירוע לאחר האסון, וכוחות משטרת ברזיל נאלצו להזניק מסוק צבאי כדי לעלות על עקבותיהם וללכוד אותם.
באופן אירוני וכואב, שעות אחדות טרם הקפיצה הקטלנית, דה פרייטס שיתפה בחשבון האינסטגרם שלה תמונה מהגשר ובה התבדחה: "מי המשוגע שנתן לי לבוא לקפוץ מגשר?". השאלה הזו בדיוק עומדת כעת במרכז החקירה, שמנסה להבין כיצד מחדל בטיחותי כה מחריד עבר באין מפריע.