"ישראלים בנויים אחרת": יניב חיון מפליי דובאי הפך לגבר המבוקש ביותר בעולם

מעשה הגבורה של יניב חיון בטיסת פליי דובאי הגיע ל"ניו יורק פוסט", שהקדיש כתבה לגל ההערצה ולעניין המפתיע במקצוע האינסטלציה. "הם לא מפחדים מכלום", סיפרה מרואיינת. וטראמפ הצהיר: "אני אוהד שלו, אוהד גדול"

לוגו מעריב צילום: מעריב אונליין
עקבו אחרינו
הנשיא הרצוג בשיחה עם יניב חיון | צילום: באדיבות משפחת חיון

התמונות של חיון לאחר הנחיתה, כשכתמי דם על חולצתו, הפכו אותו לאחת הדמויות המזוהות עם האירוע. ב"פוסט" בחרו להתמקד גם בתגובה המפתיעה לגבורתו: נשים שמצהירות כי אינסטלטור הוא בדיוק הגבר שהן מחפשות. "אני רוצה אינסטלטור, מותק", אמרה לעיתון חיה לב, אושיית רשת בת 52, ילידת פסדינה המתגוררת בישראל בעשור האחרון. "הם לא מפחדים מכלום. אני משוגעת על זה - זה הגבר שאני רוצה".

לדבריה, המשיכה אינה נובעת רק מהמקצוע, אלא מהיכולת לפעול בשעת חירום. "זה עניין של גבר שיודע להתייצב כשצריך", הסבירה. "מי לא רוצה גבר שיכול לפרוץ לתא הטייס ולהציל את המטוס אחרי שצפה בתוכנית טלוויזיה? זה סקסי". לב הוסיפה כי מבחינתה מדובר ביותר מאינסטלטור: היא מחפשת "גבר אלפא" שיודע כיצד לפעול ברגע הנכון. "ישראלים פשוט בנויים אחרת", אמרה.

ה"פוסט" ליווה את הדברים בשורת משחקי מילים על אינסטלציה וחיי אהבה, ואף תהה אם במקום אפליקציית ההיכרויות "גריינדר" הגיע הזמן ל"פלאנגר" - על שם הפומפה.

"כל הנשים בעולם צריכות להרגיש כל כך מוגנות"

הדרי קשרה זאת גם לשירות הצבאי ולדריכות שהוא מטפח, לדבריה. "האינסטלטור הלך לצבא ונלחם במחבלים", אמרה. "כל גבר שעובר כאן בצבא נושא איתו את הדריכות הזאת, את המחשבה: ‘אולי אצטרך להשתלט על מחבל בכל רגע’". אבל לפני שרווקי תל אביב מצטיידים בפומפה כאביזר חיזור, הדרי הבהירה שההתלהבות שלה אינה מוגבלת לבעלי המקצוע: "גברים ישראלים בכלל הם כל כך לוהטים עכשיו - וכל הנשים בעולם צריכות להרגיש כל כך מוגנות".

תגיות:
פליי-דובאי
/
ניסיון פיגוע בטיסת פליי דובאי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף