מאסר עולם תמורת ארוחה: הבקשה שהדהימה את השופט

נאשם ברצח ובביתור גופה בפלורידה הציע להודות באשמה ולבלות את שארית חייו בכלא, בתמורה לארוחה אחת מסוימת. השופט, שלא נתקל בבקשה כזו במשך כמעט 40 שנות קריירה, סירב להצעה החריגה

לוגו מעריב צילום: מעריב אונליין
עקבו אחרינו
רוברט קסלר
רוברט קסלר | צילום: צילום מסך מתוך X (לשעבר טוויטר)

"פסול באלף דרכים"

"אני עוסק במקצוע הזה כמעט 40 שנה, ומעולם לא שמעתי בקשה כזו", השיב השופט המופתע. קסלר ניסה להסביר כי העסקה תחסוך למשלמי המסים את עלויות המשפט, אך השופט הבהיר שאין באפשרותו להציע מזון כתמריץ להודאה באשמה.

"אני לא יכול לתת לאנשים אוכל כדי שיודו באשמה. זה יהיה פסול באלף דרכים", אמר השופט, והוסיף בחיוך כי הוא יכול להבטיח לנאשם שיקבל ארוחת צהריים, אך לא לקבוע מה יוגש בה.

ההצעה נדחתה, וקסלר חזר בו מהאפשרות להודות באשמה וביקש להמשיך בבחירת המושבעים. "אני רוצה את כריך הגבינה הזה. אם אקבל אותו, אוכל להסכים, אבל אני לא הולך לקבל אותו", הסביר.

מאחורי חילופי הדברים החריגים מסתתר תיק רצח חמור. קסלר נאשם ברציחתה של קרון-אוברהולטס, שהתגוררה בביתו לפני שנעלמה. בנובמבר 2021 התגלו חלקים מגופתה במפרץ מקיי שבאזור טמפה, ולפי מסמכי החקירה, עדים דיווחו כי ראו אדם התואם לתיאורו של קסלר משליך שקיות אשפה למים.

קסלר מואשם ברצח מדרגה ראשונה ובהתעללות בגופה, וטרם הורשע. בינתיים, המשפט נמשך, והנאשם ייאלץ להסתדר ללא הארוחה המיוחדת שביקש בתמורה להודאה.

תגיות:
רצח
/
בית משפט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף