בחרו בטראמפ? שלושה אסטרונאוטים הצביעו מהחלל | צפו

בזמן שמיליוני אמריקאים הגיעו לקלפיות, שלושה אסטרונאוטים של נאס"א הצביעו ממקום יוצא דופן במיוחד - תחנת החלל הבינלאומית. אחד מהם תיעד את התהליך וחשף כיצד הצליח לשלוח את קולו לכדור הארץ

לוגו מעריב צילום: מעריב אונליין
עקבו אחרינו
האסטרונאוט אניל מנון מצביע בחלל
האסטרונאוט אניל מנון מצביע בחלל | צילום: צילום מסך מתוך X (לשעבר טוויטר)
2
גלריה

מנון פרסם ברשת החברתית X סרטון קצר שבו הוא מציג את תא השינה שלו בתחנת החלל, שהפך לצורך האירוע לתא הצבעה מאולתר. כשהוא עונד מדבקה עם הכיתוב "הצבעתי", הסביר כיצד השתמש במחשב האישי שלו כדי למלא את טופס ההצבעה האלקטרוני ולשלוח אותו באופן מאובטח לרשויות הבחירות במחוז האריס שבטקסס.

"כן, אפשר להצביע אפילו מהחלל!", כתב מנון בפוסט שפרסם לצד הסרטון. "לכל שלושת אנשי הצוות האמריקאים בתחנת החלל הייתה הזכות להצביע. מילאנו טופס הצבעה אלקטרוני ושלחנו אותו באופן מאובטח לפקידי הבחירות".

כמעט 30 שנה של הצבעות

למרות המרחק העצום מכדור הארץ, תהליך ההצבעה אינו שונה מהותית מהצבעה מרחוק. האסטרונאוטים ממלאים טופס דיגיטלי מוצפן, שמועבר באמצעות מערכות התקשורת של נאס"א אל תחנות קרקע ומשם לרשויות הבחירות. ההצפנה נועדה להבטיח את חשאיות ההצבעה ולמנוע גישה בלתי מורשית לפרטים.

עם זאת, זו אינה הפעם הראשונה שאמריקאים מצביעים מחוץ לכדור הארץ. כבר בשנת 1997 אישרה מדינת טקסס לאסטרונאוטים להשתתף בבחירות בזמן שהותם בחלל. הראשון שעשה זאת היה האסטרונאוט דייוויד וולף, שהצביע מתחנת החלל הרוסית מיר.

הנשיא טראמפ
הנשיא טראמפ | צילום: רויטרס

כמעט שלושה עשורים מאוחר יותר, המסורת נמשכת, וגם מרחק של מאות קילומטרים מכדור הארץ לא מנע משלושת האסטרונאוטים להשתתף בבחירות.

תגיות:
דונלד טראמפ
/
נאס"א
/
אסטרונאוטים