ממצא מטורף: אותרה מבשלת הבירה העתיקה ביותר בעולם | כך זה נראה

כחלק מסדרת הממצאים פורצי הדרך שאותרו לאחרונה במצרים, אתמול נחשפה מבשלת בירה שהייתה הראשונה בעולם, אלא שפעם המטרה שלה הייתה קודרת במיוחד

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
שרידי מבשלת הבירה במצרים
שרידי מבשלת הבירה במצרים | צילום: רויטרס
walla video test11 | צילום:

על פי ההערכות, המבשלה הייתה שייכת לתקופה של המלך נערמר, ששלט בסוף המאה ה־32 לפני הספירה והיה ידוע בזכות איחוד מצרים העתיקה בתחילת התקופה השושלתית הראשונה (3150 לפנה"ס עד 2613 לפנה"ס). העיר אבידוס ממוקמת במדבר ממערב לנילוס, כ-500 ק"מ דרומית לקהיר, ואילו המבשלה מוקמה באזור השמור אך ורק למלכים הראשונים של מצרים.

המומחים מעריכים כי המפעל נבנה במיוחד כדי לספק בירה לטקסים המלכותיים שנערכו במקום הקבורה של המלכים. כמו כן, בעבר כבר מצאו ארכיאולוגים עדויות לשימוש בבירה בטקסי הקרבה שונים. אומנם עוד בתחילת המאה ה־20 הזכירו לראשונה ארכיאולוגים בריטים את קיומה של המבשלה, אך עד עתה לא עלה בידם לאתר את מיקומה. רק לאחרונה הצליחה משימה ארכיאולוגית חדשה לגלות את מבשלת הבירה האבודה.

תגיות:
מצרים
/
ארכיאולוגיה
/
מבשלת בירה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף