מסעדת "ווסט סייד", הממוקמת בקומת הלובי של מלון הרויאל ביץ' בתל אביב, היא התגשמות החלום הקולינרי של חובשי הכיפה ושומרי המסורת בישראל. מתוך מגוון רחב של מנות, שמורכבות מחומרי גלם טריים ומשובחים, שף עומרי כהן המוכשר החל להזרים לנו אל השולחן את הטעמים המיוחדים שרצה להעביר וממנה למנה נפעמתי יותר. השף הצעיר, שטיפס את דרכו בסולם הדרגות במסעדה, הצליח לייצר חוויה יוצאת דופן המאפשרת לכל סועד להרגיש טעמים עמוקים של ים ואדמה, מבלי הצורך לשבור את הכללים – בסך הכל לשדרג אותם טיפה.
כבר כשכף רגלי דרכה בפתח המלון תיארתי לעצמי שלפני עומדת ארוחה מפונפנת ויומרנית שתנסה לקלוע לחך הישראלי בחנפנות. התקדמתי במסדרון הארוך לצד פקידי הקבלה ולבסוף הגעתי אל חלון גדול, אחד כזה שמספק הצצה פנימה אל תוך הפס החם המתקתק והדווקא די רגוע של מסעדת השף. מודה, פחות התחברתי לעיצוב המסעדה, ששמר על קו נקי למדי וכמעט ולא הוסיף אופי למנות שכבר כמעט ומדברות מרוב אישיות.
קל היה לי לרצף לעצמי בראש סטריאוטיפ על המטבח העילי כשזה נוגע באוכל כשר. המנות של מסעדת "ווסט סייד", בשילוב עם חווית האירוח והאווירה האליטיסטית של המקום, מספקות חוויה קולינרית שלא נופלת משום מסעדה שאינה כשרה או מוגבלת בשילובים. שף עומרי כהן הצעיר לקח את האוכל המסורתי והמוכר והקפיץ אותו לרמות אחרות ומעניינות שהצליחו להפוך גם מנה כמו סנדוויץ' טוניסאי לאוכל גורמה. שומרי הכשרות? זה לגמרי תפריט החורף שתרצו להתנחם בו כשבחוץ יורד גשם ובפנים נעים וטעים.