אם הטיסה שלכם התעכבה במספר שעות, כל האוכל שכבר הועלה למטוס - נזרק ומוחלף. אין לחברות התעופה ברירה, אלא להבטיח את בטיחות ואיכות המזון.
לא אוהבים אוכל של מטוסים? אתם לא לבד. אבל רק שתדעו, זו לא הארוחה - אלא אתם. לאוכל ושתייה יש טעם שונה משמעותית כשאנחנו בגובה של 30 אלף רגל מעל פני האדמה, בעיקר בגלל הלחות ולחץ האוויר הנמוך. בגובה רב, היכולת שלנו לחוש טעם מתוק, יורדת בכ- 15 עד 20 אחוזים, בעוד שתפיסת המליחות יורדת בכ-20 עד 30 אחוזים.
ארוחות שמוגשות במטוסים יהיו מוכנות, בדרך כלל, 10 שעות לפני שתאכלו אותן. עם זאת, יש פעמים בהן הן ניתנות להכנה עד 72 שעות לפני כן, ולאחר מכן מועברות להקפאה. לפי תקני בטיחות המזון הבינלאומיים, חברות התעופה יכולות להקפיא מזון עד חמישה ימים לפני מועד הטיסה, ועדיין להגיש אותו בבטחה לנוסעים.
בשר בקר המוגש בטיסות, מבושל כ-30 אחוז מהרגיל, בעוד שעוף מבושל רק 60 אחוז מהרגיל. אבל אל דאגה, בזמן שהמנות נמצאות בתא החימום, רמת הבישול מגיעה ל-100 אחוז רגע לפני החלוקה.