מהמאה ה-9 לספירה: אוצר עתיק יומין עשוי להיות שווה עשרות אלפים

שלושה ציידי אוצרות חשפו 25 מטבעות המתוארכים ליותר מ-1,100 שנה. ככל הנראה, הם היו שייכים לאנגלו-סקסונים, קבוצת עמים גרמאניים, שפלשה לבריטניה הגדולה לקראת המאה ה-5 לספירה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מטבעות אנגלו-סקסוניים אותרו ועשויים להיות שווים הון
מטבעות אנגלו-סקסוניים אותרו ועשויים להיות שווים הון | צילום: מתוך פייסבוק

האזור כולו נסגר לטובת החפירות ושלושת החוקרים המשיכו בחיפושים במשך כיומיים, כשבהם מצאו עוד 20 מטבעות. בסך הכל, השלושה חשפו 25 מטבעות כסף, ושוויים מוערך בכ-30 אלף דולר. לפי ההערכות, השדה שבו התגלו הממצאים, היה יישוב מימי הביניים המוקדמים, משנת 852 לספירה לערך. חוקרים יקבעו מאוחר יותר האם מדובר באוצר, ובמידה וכן, תינתן ההזדמנות לציידים למכור את המטבעות למוזיאון.

אם הוא לא ייחשב כאוצר, הוא יוחזר למוצאים והם יוכלו לעשות בו כרצונם. סיימון הול, אחד מאנשי הצוות שסייעו בחיפושים, אמר: "זו הייתה חוויה של פעם בחיים. למצוא מטבע משנת 850 לספירה היה מאוד מיוחד".

תגיות:
ארכיאולוגיה
/
היסטוריה
/
אוצר
/
ממצא נדיר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף