מביך: נשיא סין לשעבר פונה בברוטליות מול 2,000 חברי קונגרס

תקרית חריגה אירעה מוקדם יותר השבוע בבייג'ינג בכנס של המפלגה הקומוניסטית. אחד מהמשתתפים שהוא במקרה גם הנשיא לשעבר בן ה-79, ככל הנראה, לא היה רצוי ופונה באופן משפיל אל מול המצלמות

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
נשיא סין לשעבר בן ה-79 פונה מישיבת הקונגרס
נשיא סין לשעבר בן ה-79 פונה מישיבת הקונגרס | צילום: מתוך יוטיוב

נשיא סין לשעבר, חו ג'ינטאו בן ה-79, פונה מישיבה של המפלגה הקומוניסטית מוקדם יותר השבוע. הכנס התקיים בהיכל הגדול של העם בבייג'ינג, והאיש שהיה נראה מבולבל, הודח פיזית ממושבו על ידי אנשי ביטחון שניסו שוב ושוב לפנות אותו, בזמן שרבים סביבו נראו מודאגים.

לא היה הסבר להוצאתו של המנהיג המבוגר שפרש בשנת 2013. פינויו של ג'ינטאו צונזר בכל פלטפורמות המדיה החברתיות של סין אך פורסם שוב מחדש אתמול, כל דיווח "בלומברג". הדחתו מהאולם אירעה מול 2,000 נוכחים ותועדה מתחילתה ועד סופה.

סוכנות הידיעות הרשמית של סין "Xinhua News", דיווחה כי הנשיא לשעבר התעקש להשתתף בישיבה. כמה גולשים ברשתות החברתיות טענו כי הפינוי הגיע מאחר ובן ה-79 תומך במפלגה המתנגדת להמשך שלטונו של ג'ינפינג.

תגיות:
סין
/
יוטיוב
/
חבר קונגרס
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף